Trendig

Hur gor man en fornyad konkurrensutsattning?

Hur gör man en förnyad konkurrensutsättning?

Vid en förnyad konkurrensutsättning erbjuds leverantörer som är parter i ramavtalet att lämna anbud i enlighet med de villkor som anges i ramavtalet. Villkoren får, om det är nödvändigt, preciseras och vid behov kompletteras med andra villkor som har angetts i något av upphandlingsdokumenten för ramavtalet.

Vad är en konkurrensutsättning?

Konkurrensutsättning innebär att man låter intresserade leverantörer tävla om att vinna ett kontrakt eller ramavtal.

Vad är frivillig Avtalsspärr?

Vad är frivillig avtalsspärr? Svar: Avtalsspärr är en period under vilken kontrakt inte får ingås. Avtalsspärr gäller i minst tio dagar från det att underrättelsen om tilldelningsbeslut skickats med ett elektroniskt medel, såsom exempelvis e-post eller telefax.

Varför ska jag handla på ramavtal?

Med ett ramavtal vet medarbetarna alltid vilken leverantör de ska vända sig till och kan använda sin tid till kärnverksamheten istället. Innan ett inköp ska göras brukar köparen vanligtvis göra ett mer eller mindre omfattande analysarbete där man bland annat tittar på pris och kvalitet.

Vad gäller vid direktupphandling?

En otillåten direktupphandling innebär att en upphandlande myndighet köper en vara, tjänst eller byggentreprenad från en leverantör utan att annonsera köpet enligt upphandlingsreglerna, trots att det inte finns stöd i upphandlingsreglerna för att direktupphandla varan, tjänsten eller byggentreprenaden.

Varför skriver man ramavtal?

Vanlig avtalsform En stor andel av alla upphandlingar som annonseras är just ramavtal. Det är en användbar och effektiv avtalsform för myndigheter som kan förutse återkommande behov av inköp i framtiden och som vill ha möjligheten att planera för dessa.

Är ramavtal bra?

Du har större frihet att utforma din kravställning i förhållande till ditt specifika behov utan att kompromissa. Du når en större marknad med ditt specifika behov och åtnjuter därmed större konkurrens och större möjlighet att någon kan leverera det som efterfrågas.

Vad är konkurrensutsättning?

Share this post