Trendig

Vad kostar det att ha en hast pa sommarbete?

Vad kostar det att ha en häst på sommarbete?

Normalt kostar sommarbete 1500 kr per månad och perioden betalas i förskott. Vi tittar till din häst flera gånger per dag så eventuella skador upptäcks snabbt, vi kontaktar dig omedelbart och/eller veterinär beroende på skadans art. I övrigt så är det du som hästägare som ansvarar för all skötsel.

Vad kostar en stallplats att hyra?

Det är standard att du betalar mellan 1 000 och 15 000 kronor för en stallplats, och priset skiftar främst beroende på var du bor, hur mycket hästen äter, hur ofta hovarna ska slås om, hur ofta hästen ska kammas och hur ofta hästen behöver träna.

Vad kostar det att ha häst på bete?

“Sommarbete 500 kronor”. Annonsen är inte helt ovanlig i vårt land. Någon erbjuder någon annans häst kost och “förvaring” i 30 dagar för en femhundring.

Vad kostar Medryttarhäst?

Vissa medryttare betalar ingenting men arbetar istället med stallsysslor I stallet, medans andra betalar allt mellan 100kr/månaden och upp till flera tusenlappar. Många hästägare tycker att de ska ta betalt av medryttare eftersom det kostar mycket att ha häst.

Hur mycket kan man ta i Stallhyra?

Ett genomsnittligt pris för en stallplats är ungefär 2.000-3.000kr/mån, men det finns stallplatser för allt mellan 500kr/mån och 12.000/mån. Man kan säga att man oftast får vad man betalar för då olika bekvämligheter tillkommer vid en högre hyra.

Hur mycket kostar en stallplats i månaden?

Det vanligaste är att hyra en stallplats för hästen eftersom de flesta hästägare inte har ett eget stall eller gård. Detta kostar vanligtvis från 1000 kronor per månad, men beror såklart på var du bor.

Hur stor ska en lösdrift för häst vara?

Storlek på lösdrift Det finns inga regler för hur stor själva hagen som används som lösdrift ska vara – dock måste hästarna kunna röra sig fritt i sina naturliga gångarter. Det är även viktigt ur säkerhetssynpunkt med tillräckligt stora ytor, för att undvika risken för skador.

Share this post