Rekommendationer

Hur mycket kontanter ar bra att ha hemma?

Hur mycket kontanter är bra att ha hemma?

TT: Hur mycket kontanter bör man ha hemma? – Allt beror på hur mycket förmåga och vilka marginaler man har. Men det är bra om man har tillräckligt för att gå till affären och handla mat och bensin till bilen. Så att man åtminstone kan klara att köpa det nödvändigaste för några dygn.

Kan man neka kontanter?

Måste inte alla butiker ta emot kontanter? Nej. Principen i Riksbankslagen är att alla är skyldiga att ta emot betalning i kontanter. Men det går att avtala bort skyldigheten i många verksamheter, som till exempel i butiker.

Är det lag på att ta emot kontanter?

Principen i Riksbankslagen är att alla är skyldiga att ta emot betalning i kontanter. Men det går att avtala bort skyldigheten i många verksamheter, som till exempel i butiker.

Vad är kontantbetalning?

Med kontant betalning avses att betalningen sker samtidigt som varan eller tjänsten levereras.

Hur mycket pengar får man ta ut?

I Sverige kan du ta ut upp till 5.000 kronor per gång och max 15.000 kronor under en rullande sjudagarsperiod.

Hur mycket pengar kan man resa med?

Svar: Vid resa utanför EU får du ta med motsvarande 10 000 euro i kontanter eller värdepapper utan att anmäla det till tullverket. Inom EU finns inga restriktioner.

Kan man Swisha lön?

Swish som betalningsmedel är enligt Skatteverket att räkna som kontant betalning. Om Swish-betalningarna tillsammans med kortbetalningar och betalning med sedlar och mynt överstiger 4 prisbasbelopp (motsvarar 190 400 kr för inkomståret 2021) måste företaget normalt ha ett certifierat kassaregister.

Hur mycket pengar kan man ta ut på automat?

I uttagsautomat Det enklaste sättet att ta ut pengar är att använda uttagsautomater. I dem kan du ta ut upp till 5 000 kronor per gång och högst 15 000 kronor under en fyradagarsperiod. Du hittar närmaste automat via kartan på Bankomats webbplats.

Share this post