Allmänning

Hur ansoker man om ESTA?

Hur ansöker man om ESTA?

Du ansöker om inresetillstånd via ESTA genom att fylla i ett elektroniskt formulär online. Tänk på att det finns flera företag som förmedlar inresetillståndet till ett dyrare pris, så Apollo rekommenderar att du ansöker genom ESTA på den officiella webbsidan här.

Hur ansöker jag enklast om ESTA? Enligt Department of Homeland Security bör alla ansökningar göras på den här webbplatsen: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Kostnaden är 14 dollar och betalas med kreditkort.

Ansökan om ESTA finns online på https://esta.cbp.dhs.gov för medborgare och berättigade invånare i VWP-länder. VWP gör det möjligt för resenärer från medverkande länder att besöka USA i affärer eller som turister i upp till 90 dagar utan visum.

När söka ESTA?

Inresetillståndet till USA som måste ansökas av alla resenärer, även svenska medborgare, som ska flyga in i USA söks via ESTA. Det är alltså inte ett visum. Vi rekommenderar att göra ansökan så fort du har bokat din resa till USA, men senast 72 timmar före din avresa.

Vad kostar det att ansöka om visum till USA?

Ansökningsavgiften för den vanligaste typen av icke-immigrationsvisum är 160 USD. Det inkluderar turist-, affärs-, student- och utbytesvisum. De flesta petitionsbaserade visum, som till exempel arbetsvisum och visum för religiöst arbete, kostar 190 USD. K-visum kostar 265 USD och avgiften för E-visum är 205 USD.

Kan man bli nekad ESTA?

Det finns några vanliga orsaker till varför en ESTA-ansökan avslås och får statusen ”Travel Not Authorized” av Customs and Border Protection. Anledningen till avslag beror sannolikt på någon av följande orsaker: Du stannade längre än du haft tillstånd till med visum eller ESTA vid ett tidigare besök till USA.

När ska man söka visum till USA?

Som svensk medborgare behöver man visum om man kommer uppehålla sig i USA längre än 90 dagar, eller om man reser dit i något specifikt syfte såsom för turism. Turismvisum ansöker man om via Amerikanska Ambassaden i Stockholm.

Share this post