Frågor

Vilka kontrolluppgifter ska lamnas?

Vilka kontrolluppgifter ska lämnas?

En kontrolluppgift är en uppgift som till exempel företag, banker, försäkringsbolag, föreningar och myndigheter ska lämna till Skatteverket för skatten ska bli rätt för privatpersoner och företagare. Det kan till exempel vara uppgift om lön, räntor, utdelning och försäljning av fastighet.

Varför får jag inte kontrolluppgifter?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att få någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.

Hur deklarerar man såld lägenhet?

Om du har sålt din bostad under 2021 deklarerar du enklast försäljningen i tjänsten Inkomstdeklaration 1. Använd tjänsten Förbered uppgifter om din sålda bostad inför deklarationen om du säljer din bostad under 2022. Det kan du göra direkt efter försäljningen.

När behöver man inte lämna kontrolluppgift?

Arbetsgivares uppgifter Arbetsgivare som har betalat ut ersättning under 100 kr till en person under ett inkomstår behöver inte lämna kontrolluppgift (eller arbetsgivardeklaration) om det.

Hur ser jag min kontrolluppgift?

Logga in på skatteverket.se för att se alla dina skattepliktiga inkomstuppgifter (kontrolluppgifter) som din arbetsgivare, dina pensionsutbetalare eller Försäkringskassan lämnat till Skatteverket månad för månad.

Var hittar jag kontrolluppgift?

I e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 kan du däremot alltid se de aktuella uppgifterna. Vad gäller för uppgifter från banker och långivare? Du får kontrolluppgifter från banker, finansinstitut, kreditgivare och tjänstepensionsföretag som vanligt.

Vad får man dra av vid försäljning av bostadsrätt?

Du har rätt att göra avdrag för vissa utgifter i samband med försäljningen:

  • mäklararvode.
  • advokatkostnader.
  • värdering och besiktning.
  • styling och fotografering.
  • försäkring mot exempelvis dolda fel.

Share this post