Frågor

Kan man lana pengar for att kopa bil?

Kan man låna pengar för att köpa bil?

Ska du köpa bil av en privatperson kan du ta ett privatlån. Det är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att bilen inte står som säkerhet för lånet. Behöver du köpa extra tillbehör till bilen går det också att ansöka om ett privatlån. Du kan låna mellan 10 000 och 400 000 kronor.

Kan två personer äga en bil tillsammans?

Det är bara en person som kan stå som ägare i bilregistret. Detta är mest en formalitet och i nästan alla andra situationer kan flera personer ses som ägare. Det blir dock den som står som ägare som får betala in skatten, även om ni mellan er kan dela upp kostnaden hur ni vill.

Kan man göra ägarbyte om bilen har kredit?

Nej, du får inte byta ägare på bilen (det vill säga registrera bilen på någon annan hos Transportstyrelsen). Bilen är vår säkerhet för lånet. Om du vill sälja bilen eller byta ägare så måste du antingen överlåta avbetalningskontraktet till ny ägare först alternativt slutbetala kontraktet.

Kan man betala en bil med kontanter?

Vid bilköp brukar det bli rätt opraktiskt för både köpare och säljare om man väljer kontant betalning. Tänk på att många bankkontor numera är ”kontantlösa” och inte hanterar fysiska pengar längre. Kontanter kan användas i kombination med postväxel.

Hur mycket pengar får man låna till bil?

Du kan låna upp till 80 procent av bilens värde, resterande 20 procent betalar du i kontantinsats. Har du redan en bil kan du byta in den istället för hela eller delar av kontantinsatsen. Bilhandlaren du köper av måste vara en professionell leverantör.

Vem äger bilen i ett samboförhållande?

Bilen ska ha köpts för avsikt att användas gemensamt under samboförhållandet. 2. Den sambo som inte är registrerad ägare ska ha bidragit ekonomiskt till betalningen av bilen som på så sätt har möjliggjort eller underlättat inköpet.

Share this post