Rekommendationer

Vad kravs for att bli maklare inom finans?

Vad krävs för att bli mäklare inom finans?

Mäklare inom finans har traditionellt en civilekonom- eller civilingenjörsexamen(inriktning industriell ekonomi). Även en SwedSec-utbildning krävs efter genomförd akademisk examen på högskolan. Det finns olika SwedSec-licenser för mäklare inom finans. För att arbeta som aktiemäklare krävs en så kallad specialistlicens.

Vad gör finansmäklare?

Att arbeta som aktie eller finansmäklare innebär att du jobbar med att köpa och sälja aktier på uppdrag av andra. Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder.

Hur långt tid tar det att bli mäklare inom finans?

Vad gäller eftergymnasial utbildning, så gäller följande: Mäklare inom finans har i Sverige traditionellt en examen som civilekonom eller en examen som civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Civilekonomprogrammet är 4 år lång högskoleutbildning (på heltid).

Vad gör mäklare inom finans?

Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder. Mäklare inom finans arbetar på banker, försäkringsbolag eller värdepappersbolag.

Vad tar mäklarens provision när du säljer bostadsrätt?

Mäklarens provision när du säljer bostadsrätt I Stockholm tar en mäklare ca 1,5-3% i provision (tv4.se artikel om provision på bostadsrätter). I mindre orter brukar mäklarens provisioner vara lite högre eftersom priserna är lägre. Det är också vanligt med en fast minimumsumma eller minimumcourtage på 35-40 tusen.

Vad är provision och andra ekonomiska begrepp?

Provision är en rörlig ersättning som baseras på arbetstagarens prestationer. Läs mer om provision och andra ekonomiska begrepp här!

Vad är en provisionslön?

Provision är en rörlig ersättning. Provisionslön är en rörlig kompensation som baseras på den anställdes arbetsprestationer under en viss period. Det innebär att provisionslön tillhör kategorin rörlig lön, och är en individuellt anpassad lön som regleras i arbetstagarens anställningsavtal.

Share this post