Trendig

Nar kom bredband?

När kom bredband?

ADSL kom i slutet av 1990-talet att möjliggöra fast anslutning även till bostäder och mindre företag.

Vad var internet tänkt för i början?

ARPANET användes även för att koppla samman universitet i USA och var länge en intern amerikansk angelägenhet för just militär och utbildningsväsende. Under början av 1970-talet var det de amerikanska universiteten som drev på utvecklingen av det som skulle komma att bli internet.

När började man installera fiber?

1996 Boende i Ängelholm blir först i Sverige med bredbandsuppkoppling. Bredbandets utrullning i Sverige inleds 1996 då kommunala bolaget ÄKTV (Ängelholms Kabel-TV AB) börjar erbjuda uppkoppling via kabel-tv-modem till sina 7 000 kunder. Foto från Skellefteå.

Hur internet är uppbyggt och fungerar?

Det globala datatrafiknätverket, det vill säga Internets stomme består av ihopkopplade servrar (Server) med mycket snabba datakommunikationsuppkopplingar. En mängd lokala nätverk eller LAN-nät (Local Area Network) är uppkopplade till servrarna.

Hur har internet utvecklats genom tiderna?

På 1960-talet kom amerikanska försvaret på sätt att koppla ihop datorer i nätverk, det var början till internet. Man brukar säga att internet — world wide web — föddes den 1 januari 1983. Samma år togs det första e-postmeddelandet emot i Sverige.

När har internet inletts i Sverige?

Internets historia i Sverige kan anses ha inletts 1984, då ett svenskt nät för första gången blev en del av Internet.Redan tidigare hade man dock dataförbindelser mellan vissa högskolor och universitet via koppling med modem och UUCP till den europeiska delen av Internet.

Vad är Internets födelse?

Internets födelse – 1960-talet I slutet av 1960-talet började det frö att växa som idag vuxit upp till vad vi kallar Internet. Från början handlade det om ett experiment. Ett projekt som resulterade i att man på fyra olika geografiska platser och med fyra olika slags datorer kunde kommunicera med varandra.

När började Internets födelse?

Internets födelse – 1960-talet I slutet av 1960-talet började det frö att växa som idag vuxit upp till vad vi kallar Internet. Från början handlade det om ett experiment.

Share this post