Blogga

Far man leka pa skolans lekplats?

Får man leka på skolans lekplats?

Således är det inte förbjudet att vistas på förskolans gård då förskolan är stängd. Det som kan göra pedagogernas svar förståeligt är att det på vissa förskolors gårdar görs besök av personer som inte leker eller umgås utan använder platsen på annat sätt med nedskräpning och i vissa fall orsakar skadegörelse som följd.

När behövs fallskydd lekplats?

För alla lekredskap med en fri fallhöjd på mer än 600mm eller redskap med en tvingande rörelse, så skall islagsytor runt lekredskap inom minimiutrymmet (säkerhetsområdet) ha ett stötdämpandeunderlag som uppfyller de fastställda krav som återfinns i de publicerade europeiska standarder för lekplatser, SS-EN 1176 och SS- …

Är skolgårdar offentliga platser?

till bestämmelsen utgör en skolbyggnad inte en allmän plats. Beträffande skolgårdar uttalades att utomstående kan bereda sig tillträde dit men att det i praktiken sker i så begränsad utsträckning att det framstår som tveksamt om skolgårdar kan anses utgöra allmän plats.

Får man leka på skolgårdar?

Men när förskolan är stängd, är den en allmän plats, enligt Gnestas ordningsföreskrifter. – Då får man vistas där och leka, precis som på vilken allmän plats som helst, säger Anne Hedlund, rektor över det andra förskoleområdet och dessutom tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Får man vistas på skolgården efter skoltid?

Enligt skolan förekommer det också att barn leker på skolgården även efter skoltid. Enligt Justitiekanslerns mening bör bedömningen av om en skolgård är en plats dit allmänheten har tillträde göras utifrån omständigheterna i det enskilda fallet.

Varför leker barn krig?

– Barn lär sig mycket av kommunikation och i leken får barn utveckla sina tankar. För det sociala samspelet är leken viktig. Nolltolerans mot kränkningar är viktigt, menar docenten, men är krigslekarna frivilliga har leken en funktion.

Share this post