Blogga

Vilken musik var popular under 80 talet?

Vilken musik var populär under 80 talet?

Rockgenren blev mer och mer melodisk, något som dessutom gällde hårdrocksbanden som började sträva efter hits på samma villkor som andra rock- och popband på marknaden. Viktigt för soundet i 80-talsmusiken blev synthar av olika slag, vilket dessutom inkluderade dito trummor.

Vad är typiskt för housemusik?

House är en genre inom populärmusiken, en form av elektronisk dansmusik, som ofta har en stadig 4/4-takt och är besläktad med disco. Musiken i genren skapas syntetiskt med trummaskin och sampling med återupprepningar. Genren har ett antal undergenrer.

Vilka artister var populära på 80 talet?

80s artister

  • Depeche Mode. 3 046 119 lyssnare.
  • The Cure. 3 470 462 lyssnare.
  • Queen. 4 837 636 lyssnare.
  • The Smiths. 2 824 697 lyssnare.
  • Guns N’ Roses. 3 672 193 lyssnare.
  • Michael Jackson. 4 254 443 lyssnare.
  • Joy Division. 2 356 636 lyssnare.
  • David Bowie. 3 919 884 lyssnare.

Vilka genrer har varit föregångare till housemusiken?

Rötterna till housemusik kan spåras tillbaka till början av 1980-talet i Chicago, Illinois. Tempot är ursprungligen taget från discomusiken, men musiken har inspirerats av ett brett urval av genrer som blues, jazz, soul, R & B och funk.

Vad är speciellt med hårdrock?

Metal (Hårdrock) är en löst definierad subgenre inom rockmusik som uppstod under mitten av 1960-talet i samband med garagerock, psykedelisk rock och bluesrock. Genren kännetecknas av aggressiv sång, distade elgitarrer, elbas och trummor, ofta ackompanjerad av piano och keyboard.

Vad var populärt 1980?

Även AIDS och HIV är fenomen som starkt förknippas med decenniet, eftersom det var då dessa fenomen blev allmänt kända. Inom populärmusiken är synthpop och hårdrock två stora strömningar i början av årtiondet. Mot slutet börjar synthar och trummaskiner användas inom allt fler musikstilar.

När och var uppstod musiken som vi kallar housemusik?

Housemusik är musikgenre som kom från Chicago i början på1980-talet och är en elektro dance-stil. Den började bli populär 1984 men det var under 1985 som den fick sitt stora genombrott i de stora städerna i Nord och Sydamerika, i Europa samt i Australien.

Hur låter House?

House är en genre inom populärmusik. Det är en form utav elektronisk dansmusik som mer eller mindre har en stadig 4/4-takt. Genren ligger väldigt nära med discon. Trummorna skapas på elektronisk väg med en trummaskin eller med en så kallad sampler.

När kom housemusiken?

I mitten av 80-talet, hade housemusik dykt upp i Chicago som en fullt utvecklad musikgenre genom stora insatser tack vare Knuckles och dämed började löpelden. En person som bland annat inspirerades av Knuckles var DJ Ron Hardy of Music Box, en DJ från gayscenen.

Vem uppfann hårdrocken?

Man brukar ändå säga att den tydligaste grundaren just i Europa var Black Sabbath och det är förmodligen av den anledningen att de verkligen räknas som ett hårdrocksband. De startade upp som ett bluesbaserat rockband som hade en del jazzinfluenser och rockmusiken kom fram som en förlängning av det kan man säga.

Share this post