Rekommendationer

Hur manga poang maste man ha for att komma in pa Bygg?

Hur många poäng måste man ha för att komma in på Bygg?

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan….Det här läser du:

PROGRAMÄMNEN
Ämne Poäng
Bygg och anläggning 1 200
Bygg och anläggning 2 200

Vad gör man på bygg och anläggningsprogrammet?

Du lär dig att bygga hus och anläggningar. Du får grundläggande kunskaper om hur det går till att bygga, från idé till färdig byggnad. Du får också lära dig om hur man planerar, bygger och sköter om ett samhälle (samhällsbyggnad). Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt.

Vad behöver man för betyg för att gå bygg?

Då ska du förutom din yrkesexamen ha godkända betyg i:

  • Svenska eller svenska som andraspråk 2 (Ingår i de programgemensamma ämnena)
  • Svenska 3 (Möjligt att läsa inom programfördjupningen)
  • Engelska 6 (Kan läsas som individuellt val eller som utökat program)

Hur lång är bygg utbildning?

Utbildningen förbereder dig för arbete inom bygg- och anläggningsbranschen och du läser ämnen som byggrund, husbyggnad och anläggning. Minst 15 veckor av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser inom byggbranschen, så kallat arbetsplatsförlagt arbete. Du får då en uppfattning om hur yrket är på riktigt.

Är det svårt att komma in på bygg och anläggning?

Svar: För att komma in på bygg och anläggning krävs det att du har grundläggande behörighet t. ex har slutbetyg från ett nationellt program eller specialutformat program i gymnasieskolan, och har lägst betyget Godkänd på kurser som motsvarar 90 procent av vad som krävs för ett fullständigt program. Samt MatteB.

Vad kan man jobba som om man går Bygg?

Du kan till exempel jobba med att bygga eller anlägga hus, fabriker, vägar, järnvägar eller broar. Det finns flera olika yrken och inriktningar du kan jobba med inom bygg och anläggning.

Vilka yrken kan man bli om man går Bygg?

Här kan du läsa mer om specifika yrken inom bygg och anläggning:

  • » Byggledare.
  • » Byggnadsingenjör.
  • » CNC-operatör.
  • » Distributionselektriker.
  • » Drifttekniker.
  • » Elektriker.
  • » Processoperatör.
  • » Snickare.

Hur blir man träarbetare?

Utbildning till träarbetare finns inom gymnasieskolan på bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning husbyggnad. Efter gymnasieutbildningen söker man lärlingsanställning i ett företag. Efter cirka två år som lärling gör man ett yrkesteoretiskt prov. När det blivit godkänt, får man sitt yrkesbevis.

Vilken utbildning krävs för att bli byggarbetare?

Utbildning till snickare kan du få på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram inriktning husbyggnad. Efter gymnasieutbildningen arbetar du som lärling i ungefär två år och gör därefter ett yrkesteoretiskt prov. Efter godkänt resultat får du ett yrkesbevis som träarbetare.

Hur mycket får en byggare i lön?

Vad tjänar en utbildad byggnadsarbetare? En utbildad byggnadsarbetare tjänar i genomsnitt 36 200 kronor i månaden* (beloppet omfattar både timlön och ackordslön). Snittlönen för endast ackord ligger på 38 800 kronor i månaden och snittlönen för de med fast lön uppgår till 34 700 kronor i månaden.

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan. Företagande och entreprenörskap….Det här läser du:

PROGRAMÄMNEN
Ämne Poäng
Bygg och anläggning 1 200
Bygg och anläggning 2 200

Share this post