Rekommendationer

Far man skriva under med svart penna?

Får man skriva under med svart penna?

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Kort svar: Det finns inte lagreglerat att det krävs en viss färg på bläcket för att ett avtal ska vara giltigt. Så ett sambo- eller äktenskapsförord är absolut giltigt om det är signerat med en röd penna.

Kort svar: Det finns inte lagreglerat att det krävs en viss färg på bläcket för att ett avtal ska vara giltigt. Så ett sambo- eller äktenskapsförord är absolut giltigt om det är signerat med en röd penna.

Måste man signera med blå penna?

Att använda blå penna – är det en rekommendation eller ett faktiskt krav? I lagstiftningen finns inget krav på att underskrift av fullmakt ska göras med visst bläck för fullmaktens giltighet. Generellt sätt gällande fullmakter så kan upprättande av fullmakt ske helt formlöst, alltså även muntligt.

Vad är en Fiberspetspenna?

Fiberspetspennor – när du vill skriva fint eller rita detaljer. Välj en tunn fiberspetspenna för att skriva fint eller rita detaljer, en bredare när du vill ha mer färg och en snedskuren för textning. Pennorna finns från 0,1 mm till 3 mm. Stabilo Point 88 är en fineliner-penna med tunn spets.

Vad är en Markeringspenna?

Med en permanent markeringspenna kan du hålla full koll på vad som finns i den enskilda burken, och när det gjordes. Läs mer om våra markeringspennor i svart, rött och blått.

Vad heter färgpennor?

De pennor som vi tycker passar bäst att måla med i målarböckerna är vässbara färgpennor, tunna tuschpennor, gelpennor och vattenbaserade tuschpennor. Vi har välkända varumärken i vårt sortiment som bland annat Faber Castell, Derwent, Staedtler, Sakura, Zebra och Stabilo.

Vad innehåller färgpennor?

Färgpennor av professionell kvalitet innehåller en mycket högre nivå av färgpigment och vax än de enklare alternativen som vi alla minns från barndomen. Färgintensiteten blir mycket stark och färgerna i illustrationen blir mer levande.

Hur mycket kostar världens dyraste skor?

1. Moon Star Shoes – 19,9 miljoner dollar. Världens dyraste skor just nu heter Moon Star Shoe. Skorna som tagits fram av den italienske designern Antonio Vietrija visade för första gången under modeveckan MIDE i Dubai 2019.

Share this post