Frågor

Vad kollar Arbetsmiljoverket pa?

Vad kollar Arbetsmiljöverket på?

Inspektionen är mer än bara kontroll Inspektören visar på de arbetsmiljöbrister som finns i verksamheten, förklarar vilka riskerna är och vilka regler som gäller. Arbetsgivaren och skyddsombudet får också möjlighet att ställa frågor så att det fortsatta arbetet med att förbättra arbetsmiljön underlättas.

Vad kan Arbetsmiljöverket hjälpa till med?

Vad kan Arbetsmiljöverket göra om jag är utsatt för kränkande särbehandling och mobbing på jobbet?

  • biträder någon part i en konflikt på en arbetsplats.
  • tar ställning till vem som bär skuld för mobbning och kränkande särbehandling.
  • behandlar frågor som rör kompensation eller ersättning för det inträffade.

När göra risk och konsekvensanalys?

När man bör göra en risk och konsekvensanalys När nya rutiner, regler, instruktioner eller metoder ska implementeras i verksamheten. När företaget installerar nya maskiner eller annan ny utrustning. Vid flytt, nybyggnad eller ombyggnad av arbetsplatsen.

Vilka befogenheter har Arbetsmiljöverket?

Arbetsmiljöverket ansvarar inte för arbetsmiljön utan bevakar arbetsmiljön och kontrollerar att arbetsgivaren följer lagstift ningen. Arbetsmiljöverket inspekterar därför arbetsplatserna. Om arbetstagaren vill prata med någon om arbetsmiljön måste han eller hon veta vilka som är ansvariga på arbetsplatsen.

Vilken myndighet kontrollerar att arbetsmiljölagen följs?

Arbetsmiljöverket är en myndighet som har regeringens och riksdagens uppdrag att se till att lagar om arbetsmiljö- och arbetstider följs av företag och organisationer. Arbetsmiljöverket ska se till att arbetsmiljön uppfyller de krav som finns i arbetsmiljölagen om att alla ska ha en bra och utvecklande arbetsmiljö.

Kan man förbud?

Det finns olika typer av kontaktförbud. Den person förbudet gäller får inte besöka, kontakta eller följa efter den skyddade personen. Den person förbudet gäller får inte besöka eller vara i närheten av den skyddade personens bostad, arbetsplats eller andra ställen där hon eller han brukar vara.

Share this post