Ny

Hur ser man om nagon har skulder?

Hur ser man om någon har skulder?

För skulder finns det något som kallas skuldupplysning. Genom att kontakta Kronofogden kan man få veta om någon har en obetald skuld hos dem. Det krävs dock att den som vill ha reda på denna information har exempelvis ditt personnummer.

Kan man se hur mycket en person har i skulder?

Du kan beställa ett registerutdrag om du vill veta ifall någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post. adressen dit du vill att vi skickar utdraget.

Kan man se om någon har betalningsanmärkningar?

I Ratsitkatalogen finns alla personer med och där kan man läsa om en person har betalningsanmärkning eller inte utan att kopia till omfrågad skickas ut. I Ratsitkatalogen framgår även vilken inkomst personer har. Man kan även köpa en kreditupplysning här på Ratsit och då går det ut kopia till den omfrågade.

Är skulder hos Kronofogden offentliga?

En skuld som har funnits hos oss för utmätning kan omfattas av sekretess. Då är uppgiften inte längre offentlig och vi lämnar inte ut den. Uppgifter om annat, exempelvis vräkning (avhysning), kan också vara sekretessbelagda.

Hur ser man om man har anmärkning hos kronofogden?

Vill du veta om du har en betalningsanmärkning ska du ta kontakt med kreditupplysningsföretagen. Integritetsskyddsmyndigheten har en lista över alla kreditupplysningsföretag.

Är skulder hos kronofogden offentliga?

Vem kan se mina skulder?

Som huvudregel gäller att alla handlingar hos svenska myndigheter är offentliga och att de därför kan lämnas ut till alla.

Vart kan man se alla sina skulder?

Om du har skulder som gått till Kronofogden så kan du se ditt totala skuldsaldo på deras hemsida under Mina sidor. Läs även om hur du gör en gratis kreditupplysning på dig själv för att se om du har några betalningsanmärkningar.

Vad betyder Normalbeloppet?

Ett normalbelopp är ett belopp som ska täcka dina vanliga levnadskostnader under en löneutmätning. I normalbeloppet ingår bland annat kostnader för mat, hygien, kläder och en del annat.

Share this post