Ny

Vilka bilar tappar mest i varde?

Vilka bilar tappar mest i värde?

Högst värdefall har de dyraste modellerna på 20-i-topp, Tesla Model 3, BMW 520d, Audi A6 40 TDI. Även laddbara bilar har hög värdeminskning men de hämtar in den kostnaden genom att kunna köras på billig elkraft. ▶ Toyota Yaris har bäst andrahandsvärde av toppsäljarna.

Hur mycket förlorar man på en ny bil?

43 000 kronor per år. Så mycket kan det skilja mellan den bil som tappar mest respektive minst i värde i mellanklassen. Teknikens Värld har räknat fram vad värdeminskningen kostar på 112 bilmodeller inom olika klasser. Att nya bilar rasar i värde är inget nytt, men likväl något som de flesta bilköpare blundar för.

Modellerna som håller värdet bäst Toyota sticker ut som vinnaren där både Toyotas Yaris och Corolla är de på topp 10-listan som tappat minst i värde sedan de var nya, jämte bästsäljaren Volkswagen Polo. Volvo V50, Renault Megané och Volvo V70 är de på bästsäljarlistan som tappat mest i värde över åren.

Hur mycket sjunker värdet?

Enligt uppskattningar brukar en värdeminskning på bil per år ligga på runt 15% (för en bil som gått ca 2000 mil), det vill säga om man utgår ifrån att det på 3-4 år ungefär har halverats.

Hur räknar man ut värdeminskning på en bil?

S: Den enklaste formeln räknar ut en bils aktuella värde med en formel som tar den procentuella värdeminskningen i beaktning samt hur gammal bilen är. Du ser den skrivas ut så här: Y=C*a^x, där y=nuvärde, C=nypris, a=värdeminskning, decimalt (t. ex. 20% blir 0,8) och x=antal år.

Hur mycket förlorar en ny bil i värde?

Alla bilar faller i värde Den stora bilkostnaden är just värdefallet som är 50-60 % av milkostnaden vid 1500-2000 mil per år för en ny bil i 3-400 000 klassen de första tre åren .

Vilken bil ska man inte köpa?

11 bilar du inte ska köpa

  1. BMW 3-serie. BMW står mitt i ett modellbyte av sin bästsäljare 3-serien.
  2. Audi A4.
  3. Jaguar XE.
  4. Mazda3.
  5. Mercedes GLE.
  6. Mercedes B-klass.
  7. Peugeot 208.
  8. Renault Clio.

Share this post