Trendig

Vad kan man se och gora pa Grand Canaria?

Vad kan man se och göra på Grand Canaria?

PLAYA DE LAS CANTERAS I Gran Canarias huvudstad finns ett gigantiskt akvarium utan glas. En överraskande marin värld endast 100 meter från gatorna, bredvid den soliga remsan av sand på Las Canteras. Det är här på den kilometerlånga och livliga urbana stranden som Las Palmas de Gran Canarias surfare håller till.

Vad finns det att göra på Kanarieöarna?

De populäraste sevärdheterna i Gran Canaria

  1. Cocodrilo Park Gran Canaria. 1 069. Parker • Trädgårdar.
  2. Playa de Las Canteras. 7 936. Stränder.
  3. Palmitos Park. 7 629.
  4. Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas. 7 601.
  5. Pico de las Nieves. 429.
  6. Roque Nublo. 2 039.
  7. Playa de Maspalomas. 8 481.
  8. Playa Puerto Rico. 2 305.

Hur är Puerto Rico Gran Canaria?

Puerto Rico på Gran Canarias sydvästra kust är ett resmål som passar alla. Sandstranden är gyllengul och långgrund, i hamnen serveras god mat med vacker utsikt och i centrum finns många barer och affärer. Hit kan du resa året runt och få sol.

Vart ska man åka till på Kanarieöarna?

Stränderna på Gran Canaria utgör nästan 60 kilometer av kusten, och för att uppleva de lokala stränderna på bästa sätt rekommenderar vi att hyra ett hus eller lägenhet vid havet på Gran Canaria. Några av de bästa stränderna på ön är Playa del Inglés, Maspalomas och de i San Augustín.

Vad kan man göra i Playa del Ingles?

De populäraste sevärdheterna i Playa del Inglés

  1. Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas. 7 600. Geologiska formationer.
  2. Paseo Costa Canaria. 854.
  3. Yumbo Centrum. 5 845.
  4. Templo Ecumenico El Salvador. 509.
  5. Paseo Marítimo. 179.
  6. Club de Tenis y Padel Holycan. Idrottsanläggningar.
  7. Playa Del Ingles. 179.
  8. Cita Shopping Center. 588.

Kan man köra runt Gran Canaria?

Det är väldigt fint att bara köra den stora motorvägen GC-1 som sträcker sig från Taurito och Puerto Rico i söder, längs östkusten och upp till Las Palmas. Men allra häftigast blir det när du beger dig inåt, och uppåt, landet.

Var ligger Puerto Rico Gran Canaria?

Puerto Rico är en ort på ön Gran Canarias sydkust. Orten ligger i kommunen Mogán som tillhör provinsen Las Palmas. År 2010 hade orten 4 229 invånare. Puerto Rico ligger ungefär mitt emellan Arguineguín och Puerto de Mogán, och kustvägen GC-500 passerar orten.

Var ligger Kanarieöarna karta?

Öarna är belägna cirka 1 500 km från Madrid och deras avstånd till Afrika är mellan 95 och 450 kilometer. Kanarieöarna räknas geografiskt till Afrika, men politiskt till Europa. Ögruppen består av sju större öar: Teneriffa, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro och sex mindre öar.

Var är det Solsäkrast på Gran Canaria?

Den solsäkraste platsen – Playa de Amadores.

Var är det bäst att bo på Gran Canaria?

De flesta badorterna ligger på de södra kusterna. Här finns Playa de Amadores, Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin, Bahia Feliz och nya Costa Meloneras. De övriga delarna av ön är rätt bergiga, med undantag för huvudstaden Las Palmas, som har en lång härlig sandstrand.

Är det på Playa del Ingles?

Den är mycket bred, den har undanskymda ställen och platser där barnen kan roa sig som de vill. Den har också massor av butiker och restauranger i närheten. Playa del Inglés fick även högt betyg i rolig strand. Det är en av de populäraste och mest besökta stränderna på Gran Canaria.

Share this post