Trendig

Ar det sakert att logga in med BankID?

Är det säkert att logga in med BankID?

Tips för säker användning Läs alltid texten som visas i BankID-appen och kontrollera var du loggar in och vad du skriver under. Är du osäker, välj avbryt. Lämna aldrig ut koder från bankdosan eller ditt BankID till någon annan. Använd aldrig ditt BankID på uppmaning av någon annan person.

Hur säkert är Mobilt BankID 2021?

– Bank-id har ett oförtjänt dåligt rykte, det är en betydligt bättre säkerhetslösning än bankdosan. Men att du med bankdosan kan skapa ett bank-id är vansinne. Bara för att någon på nätet kan pinkoden till dosan betyder ju inte det att det är rätt person som signerar, säger han.

Hur länge kan man vara inloggad med BankID?

Giltighetstiden för BankID på kort är begränsad till 5 år och du behöver beställa ett nytt BankID innan giltighetstiden går ut. BankID på kort beställer du på ett bankkontor.

Varför har mitt BankID försvunnit?

att ditt BankID är spärrat, att det är för gammalt eller att du skriver fel lösenord/PIN/säkerhetskod. Det kan också bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID hos din bank. Du kan testa ditt BankID på test.bankid.com .

Varför slutar mitt BankID att fungera?

Ett stort antal Android-användare har under de senaste dygnen stött på problem med plötsliga avstängningar av olika appar, däribland BankID-appen. Problemet beror på ett fel i Android som introducerades i samband med en Android-uppdatering.

Kan man bli hackad på BankID?

Det slutar ofta med att bedragaren ber om koder från din bankdosa eller ber dig logga in med ditt BankID. Bedragaren blir då inloggad och försöker sedan stjäla pengar eller aktivera ett BankID i ditt namn till sin dator eller telefon. Din bankdosa är personlig och du ska aldrig lämna ut koder från den till någon annan.

Share this post