Ny

Vad innebar bilvard?

Vad innebär bilvård?

Bilvård och underhåll är till för att säkra att bilen bevarar sitt nya utseende så länge som möjligt. Samtidigt skyddar det mot rost och korrosion så att bilens livslängd optimeras.

Kan diesel skada lacken?

Största problemet är väl att dieseln kan tvätta bort vaxet som skyddar lacken.

Vad menas med rekond?

Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Ett hett tips är att låta din bil gå genom en rekond innan försäljning.

Vad kostar det att Rekonda bilen?

Vad kostar en rekond? Priserna för rekond varierar kraftigt mellan olika verkstäder, storlek på bilen och exakt vilken typ av rekond du vill ha. En helrekond kostar mellan 1 500 kr och 5 000 kr och halvrekond — det vill säga antingen invändig eller utvändig rekond — brukar ligga på ungefär hälften av det priset.

Hur får man bort diesellukt från bilen?

Ättika neutraliserar Om det luktar tråkigt i din bil är det bästa sättet att få bort den dåliga doften att använda ättika. Lämna ett glas med ättika i bilen över natten. Ättikan är så pass sur att den neutraliserar alkaliska ämnen i luften. Det går lika bra med en skål amoniak.

Hur mycket kostar en rekond?

När ska man Rekonda bilen?

Utvändig rekond Bilens lack håller sig alltså blank och fin och bilens livstid kan förlängas. Vaxningens effekt håller cirka två år och den ännu effektivare keramiska behandlingens effekt håller upp till fyra år om man som bilägare tvättar bilen fortsättningsvis på ett korrekt sätt.

Vad kostar en biltvätt?

Priser

  • Budget: 149:- Tvätt & tork.
  • Standard: 189:- Tvätt, tork, shampovax, underspolning, hjultvätt. +39:- för säsongstillägg.
  • Premium: 299:- Tvätt, tork, shampovax, underspolning, hjultvätt, UltraShine polering.
  • Ultimat säsong: 369:- Tvätt, tork, shampovax, underspolning, dubbel hjultvätt, UltraShine polering.

Hur lång tid tar en Helrekond?

En heltvätt+vaxning tar upp till 5 timmar. När du bokar en heltvätt+vaxning får du också tillbaka bilen samma dag. En helrekonditionering kan ta ända upp till 24 timmar innan du får tillbaka din bil. Detta p.g.a att lackskyddet måste härdas under natten.

Share this post