Rekommendationer

Vad kan man fa for hjalp av Arbetsformedlingen?

Vad kan man få för hjälp av Arbetsförmedlingen?

Personligt stöd av en arbetsförmedlare via telefon, chatt eller ett bokat möte. Till exempel kan du få hjälp med planering, gå igenom din kompetens och hur arbetsmarknaden ser ut. Råd om hur du väljer yrke och hittar jobb. Ge extra stöd om du har en funktionsnedsättning, diagnos, sjukdom eller annan svårighet.

Varför finns Arbetsförmedlingen?

Vårt uppdrag handlar i grunden om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad. En viktig uppgift för oss är också att rusta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. På så sätt bidrar vi till att förhindra utslagning och öka sysselsättningen.

Vad erbjuder Arbetsförmedlingen?

Bidra till att individer utvecklas och ambitioner förverkligas. För att vårt samhälle ska fungera behöver människors initiativ och engagemang tas tillvara. Det ser vi till på Arbetsförmedlingen. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare.

Vad menas med full sysselsättning?

Sysselsättning är ett begrepp som i statistiken används för att visa hur många som arbetar. En person räknas som sysselsatt när denna har utfört minst en timmes arbete under en referensvecka. Arbetet kan vara som anställd, egen företagare eller att man hjälper till i familjens företag.

Vilka stöd kan man få som arbetslös?

Den som är arbetslös har under vissa förutsättningar rätt till ekonomiskt stöd i form av arbetslöshetsersättning från a-kassa, aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning.

Vem är ansvarig för Arbetsförmedlingen?

Vår organisation. Arbetsförmedlingen är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela Sverige. Vårt högsta beslutande organ är styrelsen, där generaldirektören ingår. Både styrelse och generaldirektör utses av regeringen.

Vad betyder hög sysselsättning?

En person i arbetsför ålder (vanligen 15-74 år) är sysselsatt om denne antingen är i arbete eller är tillfälligt frånvarande från ett arbete. Med att vara ”i arbete” menas att man ägnat minst en timme under en kort referensperiod med att producera varor eller tjänster i utbyte mot betalning eller vinst.

Share this post