Allmänning

Vilken hudkram innehaller mest retinol?

Vilken hudkräm innehåller mest retinol?

PIXI Overnight Retinol Oil. 9,6/10. ”Mycket bra återfuktande egenskaper”

  • Exuviance Super Retinol Concentrate. 9,5/10. ”En mjukgörande kräm som inte lämnar huden len”
  • The Ordinary Granactive Retinoid. 9,2/10.
  • SpaScriptions Retinol Facial Serum. 9,1/10.
  • Dermalogica Active Clearing Retinol Oil. 8,9/10.
  • Vilken retinol ska man börja med?

    Välj en mild variant med lägre koncentration om du är nybörjare. Skynda långsamt i början och applicera endast en gång första veckan, två gånger andra veckan och fler gånger först när din hud är redo. När du vant dig brukar varannan dag räcka om du har känslig hy. Tåligare hudtyper kan använda retinol dagligen.

    Vad gör retinol med huden?

    Retinol stimulerar produktionen av kollagen och elastin. I sin tur kan det leda till en mer spänstig och mjuk hud med minskad synlighet av rynkor. Då Retinol ökar hudens cellförnyelse kan det på så sätt även reducera hudpigmentering orsakad av solskador.

    Måste man använda retinol?

    Det gäller oftast om man har en mycket torr hud, rosacea eller eksem. Vid graviditet och amning bör du undvika att använda retinol helt. Du som har en ung hud ska också undvika retinol, ungefär från 20-årsåldern kan du börja använda den retinolform som passar just din hud.

    Vilken kräm efter retinol?

    Om du använder hudvårdsprodukt med retinol för första gången, välj produkter med återfuktande ingredienser, eller köp en bra återfuktande ansiktskräm som ska mjukgöra huden och minska retinolens uttorkande egenskap. Använd alltid solskyddskräm på dagen för att skydda huden mot solfläckar och pigmenteringar.

    Vad ska man inte blanda retinol med?

    Det är däremot inte att rekommendera att använda produkter som innehåller retinol tillsammans med exfolierande produkter. Tänk även på att alltid använda solskydd när du använder produkter med retinol och C-vitamin eftersom de gör huden känslig för solljus.

    Vad ska man inte använda tillsammans med retinol?

    Kan man använda retinol tillsammans med andra hudvårdsprodukter? Här krävs det lite försök innan du hittar den perfekt kombinationen. Dock ska man vara lite försiktig med att kombinera AHA-syra och C-vitamin med retinol då många kan reagera på den kombinationen.

    När ser man effekt av retinol?

    Generellt brukar jag säga att det tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya produkter och 3-6 månader innan man ser några resultat.

    När ser man resultat av retinol?

    När ser du resultat av retinol Du behöver använda produkten regelbundet under en längre period för att se resultat. Du kanske vet att det tar ca en månad för huden att förnya sig, så minst en månads användning. Kom också ihåg att om du slarvar med användning kommer du inte heller se några direkt synliga resultat.

    Vad ska man inte använda med retinol?

    Om du har torr hud välj retinol olja istället för retinol kräm. Du med fet och blandad hud rekommenderas att köpa retinol serum. Blanda aldrig retinol hudkräm eller retinol serum med en annan produkt! Du vet inte hur ingredienserna i olika ansiktskrämer kommer att reagera med varandra.

    Vad får man inte blanda med retinol?

    Vad kan man kombinera retinol med?

    Retinol har en tendens att verka uttorkande, därför är det bra att kombinera med AHA eller BHA för mer återfuktning.

    Vilka krämer innehåller retinol?

    Produkter med retinol

    • Pixi Retinol Eye Cream 25 ml. 339:-
    • Pixi Retinol Tonic 250 ml. 299:-
    • 20% online. Akademikliniken Pure Retin Oil 30 ml. Kampanjpris: 896:- 1120:-
    • Pixi Overnight Retinol Oil 30 ml. 399:-
    • Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 1 st. Webbpris. 99:-

    Share this post