Ny

Vilka radiokanaler finns?

Vilka radiokanaler finns?

I Sverige finns fyra statliga radiokanaler P1, P2, P3 och P4. Sveriges Radio P4 är i sin tur spridd över 25 lokala stationer i samtliga av Sveriges län. De kommersiella radionätverken är fem stycken, medan närradiostationerna är ca 130 stycken. Mer om varje radiotyp kan du läsa i menyerna ovan.

Vilken svensk myndighet hanterar tillstånd att använda radiofrekvenser?

PTS vet vem som har tillstånd för en viss frekvens och om den används för Sveriges Radio, närradio eller privat lokalradio. På bland annat följande webbplatser kan du få mer information: www.teracom.se.

Vart lyssnar man på radio?

radio.se – Din gratis internetradio På radio.se hittar du över 30 000 radiostationer från hela världen. Luta dig tillbaka och njut av vårt breda utbud av radioprogram, musik och podcasts. Att lyssna på radio online har aldrig varit enklare.

Vilken kanal är P4?

FM kanalplan:

Frekvens ut Kanal
93.3 SR P2
93.9 DR P3
96.5 DR P4
98.0 SR P3

Vilken radiokanal är bäst?

Daglig räckvidd (i procent)

Station 2022-V14 2022-V12
RIX FM 9.7 10.2
STAR FM 4.8 4.9
Rockklassiker 4.9 5.3
NRJ 5.3 4.9

Vilken frekvens radio?

Frekvenstabellen visar länsvis de starkaste sändarna för de nationella radiostationerna. Observera att det finns hundratals svagare sändare för varje station. För en komplett lista över samtliga frekvenser hänvisas till fm….Nationella format.

Borås
FM1 88,5
FM2 94,6
FM3 97,9
FM4 102,9

Vilken organisation i Sverige har hand om tillståndsgivningen för radiosändningar och tilldelningen av frekvenser?

Vidare behövs en organisation skild från televerket för frekvensförvaltning, normgivning och tillståndsgivning på radioområdet.

Vem hanterar radiofrekvenser i Sverige?

Radiokommunikationen i Sverige regleras av PTS, Post & Telestyrelsen. PTS bestämmer till exempel vilka radiofrekvenser som får användas i Sverige, och vem som får använda dem till vad. De senaste 10-20 åren har en avreglering gjort att vi nu har flera frekvensområden du får använda helt utan tillstånd.

Är Sveriges Radio appen gratis?

Hela Sveriges Radios stora utbud av direktsänd radio, poddar och program, samt de senaste nyheterna finns i våra mobilappar. Apparna finns för operativsystemen Android och IOS, och kan laddas ned gratis från din mobils appbutik.

Hur lyssna på radio?

Lyssna på radio med hjälp av rösten

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Lyssna på den senaste radiokanalen du spelade i en specifik tjänst ”Spela SiriusXM”
Spela upp radio på en tv eller högtalare med inbyggd Chromecast ”Spela P4 på ”
Spela en NPR-kanal i närheten ”Spela NPR”
Pausa ”Pausa” ”Pausa radion”

Vem är gäst hos Titti Schultz idag?

För Erik Blix berättar hon hur intresset för… Dagens P4 Extra-gäst Jesper Rönndahl är aktuell med serien ”Vem mördade skolan?” och för Titti Schultz berättar han även om fördelarna med att vara ansiktsblind och sina (o)likheter med Dwayne ”The…

Hur mäter man lyssnarsiffror?

Hur mäts lyssnandet? Radiolyssnandet mäts genom Rate on Air, samma metod som tidigare kallades PPM (Portable people meter). Mätningen görs i en panel bestående av människor som tillsammans utgör ett Sverige i miniatyr avseende radiolyssning. De bär alltid med sig en liten mätare som registrerar om de lyssnar på radio.

Share this post