Populära

Hur lang tid efter inkasso till Kronofogden?

Hur lång tid efter inkasso till Kronofogden?

Efter 100 dagar bestämmer sig Inkassobolaget och Snabbcash för att ta till med hårdhandskarna: de ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Kronofogden skickar ett brev till dig där du ombeds att förklara om du bestrider eller godkänner betalningskravet.

Hur länge är en påminnelse?

En påminnelse ska du skicka några dagar efter fakturans förfallodatum. Påminnelsen ska innehålla uppgifter om att fakturan har förfallit och att betalning inte skett. Tänk på att fakturan kan vara betald utan att betalningen har hunnit bli registrerad.

Vad händer när det går till inkasso?

Om du varken betalar eller bestrider ett inkassokrav går ärendet vidare till Kronofogden. Inkassoföretaget ansöker då om ett så kallat betalningsföreläggande och om du inte bestrider kravet hos Kronofogden heller, kommer Kronofogden att bekräfta skulden med ett så kallat utslag.

Hur många dagar har man på sig att betala en påminnelse?

Kunden har vanligtvis 10 arbetsdagar på sig att betala påminnelsen, innan det skickas ett inkassokrav. Om kunden inte betalat när påminnelsen har förfallit skickas automatiskt ett inkassokrav ut, dock tidigast 14 dagar efter att påminnelsen har skickats.

Hur lång tid har man att betala inkasso?

Till inkasso Respiten i inkassokravet är normalt 8 dagar. Om betalning inte sker, och ingen annan uppgörelse träffas med din kund, är det vanligt att inkassoleverantören nu går vidare med en ansökan om Betalningsföreläggande. Detta kan ske 12 dagar efter det att inkassokravet avsänts.

Hur snabbt går en faktura till inkasso?

Inkassokrav får du om du har missat att betala en faktura från ett företag under en längre period. Då skickas ett inkassokrav från ett inkassobolag för att få dig att betala. Anser du att kravet är felaktigt så bör du direkt kontakta både inkassobolag samt företaget i fråga.

Share this post