Trendig

Vad ar svart tantra?

Vad är svart tantra?

Vit, röd och svart tantra Ovanpå detta pratar man också om vit (meditativ, asketisk), röd (sexuell) och svart (magisk och sinnesmanipulerande) tantra. Det finns asketiska grenar och det finns mer anarkistiska varianter. Det finns också, kanske lite otippat, rena celibatvarianter av tantra.

Varifrån kommer tantra?

Tantra (Sanskrit för ”tråd”, ”varp”, ”ordning”, ”regel” eller ”lära”) är inom buddhism, jainism och hinduism esoteriska skrifter vars centrala innehåll är riter, meditationstekniker och lärdomar.

Hur börja med tantra?

Tantra är mer än sex….Så hör gör du:

  1. Sitt i en bekväm position mitt emot din partner. Ställ in en timer på fem minuter.
  2. Titta nu djupt in i din partners ögon.
  3. Andas djupt och håll blicken mjuk och försök att inte titta bort. Självklart är det okej att blinka.
  4. När tiden är över, tacka varandra och avsluta.

Vad är tantra veckan?

Veckans tantratips 49: Tantra bygger på medvetenhet Hur ser dina tankemönster ut? Hur känns beröring? Vad händer i ditt system när du känner dig stressad eller är kåt? Genom att bli mer medveten om det som sker inom dig, så kan du öka kvaliteten på livet och göra mer medvetna val.

Vad är vit tantra?

Vit Tantra – är den mest grundläggande delen, den bas som allt vilar på. Den används inom yoga och meditation, ofta i grupp, för att höja dina energier med hjälp av olika tekniker och har ingen sexuell anknytning. Kundaliniyoga är ett exempel på yoga som innehåller Vit tantra.

Vad gör man på en tantra festival?

På festivalprogrammet finns också olika sorters dans, kontaktimprovisation, yoga, föreläsningar, meditation, morgonsamling för alla, sharing i smågrupper och fantastisk vegetarisk mat, allt inramat av den värmländska sagonaturen. Läs om festivalen på vår hemsida. Så här beskriver en av workshopledarna vad tantra är.

Vad är tantra sekt?

Tantra, som betyder sammanvävd, är en gammal indisk filosofi om kopplingen mellan sexualitet och andlighet. På senare år har kurser i tantra blivit allt populärare i Sverige. Man utgår från att kroppen är ett tempel och en väg att uppleva det gudomliga. Balans är viktigt.

Vad står tantra för?

Tantra och yoga har samma historiska ursprung, och fokus inom tantra ligger på passionen och sinnesupplevelserna, som anses transformera människan till befrielse. Ordet tantra betyder på sanskrit ”varp/grund” och kan tolkas på flera sätt, bland annat som ”expanderande väv”, eller ”expanderande medvetande”.

Hur gör man tantrisk massage?

Ordet tantra får många människor att direkt tänka på sex. Men egentligen är det den sexuella och sensuella energin som det handlar om. En behandling där man passivt mottar en mjuk kärleksfull beröring som ger en avslappnande och enligt många en meditativ känsla.

Hur fungerar tantra?

Tantrasex kallas ofta även för tantriskt sex, eller tantra är ursprungligen ett sexkoncept med rötter i den indiska filosofin. Tantra betyder att ”expandera och sprida” och fokus ligger på intimitet och mindfulness för att nå njutning genom en lugn och djup kontakt med sig själv och andra.

Vad betyder Tantrakurs?

Tantra, som betyder sammanvävd, är en gammal indisk filosofi om kopplingen mellan sexualitet och andlighet. På senare år har kurser i tantra blivit allt populärare i Sverige. Man utgår från att kroppen är ett tempel och en väg att uppleva det gudomliga.

Vad är tantra Festival Wikipedia?

En tantrafestival i slutet av juli 2021 har lett till ett massivt utbrott av coronavirus där av cirka 500 deltagare över 100 smittades. Utbrottet har fört till norska restriktioner för gränspassering från Värmland och till hård politisk kritik mot kursgårdens ledning.

Share this post