Populära

Hur ser man pa skilsmassa inom islam?

Hur ser man på skilsmässa inom islam?

skilsmässa är inte förbjudet inom islam men handlingen anses vara avskyvärd”. Profeten Muhammed lär har sagt: ”Av allt Gud tillåtit är skilsmässan det han mest avskyr.” Detta uttalande och socioekonomiska omständigheter gör att muslimer ogärna vill skilja sig.

Hur kan en muslimsk Bröllopsceremoni gå till?

Vigseln kan ske i en moské men även hemma eller i en samlingslokal. Själva vigselakten är oftast en enkel ceremoni, där det blivande paret inför sin gud förklarar att de nu hör ihop. Därefter läses Koranen. Det behöver inte vara en präst, en imam, som viger paret, utan vilken muslimsk man som helst kan göra det.

Hur ser man på begravning inom islam?

Muslimer skall alltid jordbegravas. Begravningen föregås av en religiös tvagning varefter den döde lindas i bommulstyg. Om man använder kista skall det vara en mycket enkel. Muslimer motsätter sig, av tradition, obduktion.

När får man skiljas?

För att kunna få skilsmässa direkt krävs det som huvudregel att båda är överens om det. Om en av er inte vill skiljas eller vill ha tid att fundera beslutar tingsrätten om betänketid. Om ni däremot inte har bott tillsammans de senaste två åren kan tingsrätten döma till äktenskapsskillnad utan betänketid – se nedan.

Hur ser man på död och begravning inom islam?

Inom islam används då en enkel kista och som en kompromiss kan ett hål göras i kistan. Begravningen sker efter middagsbönen, inleds med en kort bön varpå männen följer med den döde till begravningsplatsen och tillsammans lägger ner den döde i graven.

Vad säger man när någon har dött islam?

När döden har inträffats ska de närvarande stänga den avlidnes ögon, mun, täcka kroppen med rena lakan och att man ber Gud om förlåtelse och barmhärtighet över den avlidne. Vanligt är också att man hör följande ord yttras: Vi tillhör Gud och till Honom skall vi återvända.

Share this post