Blogga

Vad ar ett bra lan?

Vad är ett bra lån?

Vilket lånebelopp som är aktuellt beror så klart på många olika saker. Långivarna tar ställning till flera faktorer som avgör hur mycket du får låna. Till exempel görs alltid en kreditbedömning för att se om inkomsterna täcker hushållets utgifter som boendekostnad och andra lån.

Känn dig trygg med att du kan betala tillbaka lånet Även om du erbjuds ett bra lån med låg ränta är det viktigt att du känner dig trygg med din förmåga att betala tillbaka ditt lån. Månadskostnaden för lånet är något du kommer ha under en längre tid och räntan är i de flesta fall rörlig.

Vad kan man se på UC?

Upplysningscentralen (UC), är ett företag med kreditupplysningstillstånd. De får alltså utföra kreditupplysningar på privatpersoner och företag som de sedan kan förse banker och långivare med.

Vad är snabblån och varför ska man undvika dem?

SMS-lån och andra snabblån kan verka som en praktisk lösning på en tillfällig obalans i vardagsekonomin. Ofta gör de istället ekonomin ännu sämre. I många fall landar den effektiva räntan på flera tusen procent, och man riskerar att fastna i en nedåtgående spiral.

Hur kan man låna pengar från banken?

Vad krävs för att jag ska få låna pengar? Du ska vara 18 år och ha en regelbunden inkomst, som inte är bidrag, studiemedel eller liknande. Det ska finnas utrymme i din ekonomi att betala kostnaderna som är förknippade med lånet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Vad får man reda på i en kreditupplysning?

Vad är en kreditupplysning?

  • Lån och aktiva krediter.
  • Betalningsanmärkningar och skuldsaldon.
  • Tidigare kreditupplysningar (senaste 12 månaderna)
  • Personuppgifter som namn, adress, inkomster, fastighetsinnehav samt äktenskapsförord.

Varför ska man vara försiktig med att ta ett snabblån?

Ränta på snabblån ofta hög Sms-lån handlar om ganska små belopp, mellan 3 000 och 10 000 kronor. Men som låntagare måste du utöver det betala en avgift och ränta, och en hög sådan. Oftast extrem hög eftersom återbetalningstiden är så kort och företagen vill tjäna pengar.

Vad innebär ett snabblån?

Snabblån, SMS-lån, mikrolån, telefonlån, internetlån eller korttidskrediter är olika namn för ungefär samma sak: Det är lån på ganska små belopp. De beviljas och betalas ut snabbt. De ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Hur får man bra lån?

Faktorer som påverkar:

  1. Lånebelopp och återbetalningstid: låna inte mer än nödvändigt och betala tillbaka så snabbt som möjligt.
  2. Val av bank: utsätt bankerna för konkurrens – jämföra deras lånevillkor! (Se nästa punkt)
  3. Din kreditvärdighet: påverkar vilken ränta du får, läs mer om kreditvärdighet här.

Är det värt att samla lån?

Fördelarna med att samla sina lån på ett större lån är följande: Du får en bättre överblick över dina skulder. Den totala räntan kan bli betydligt lägre. Du kan komma att betala av dina skulder snabbare.

När är det bra att ta ett lån?

Ett lån passar i stället dig som ska samla dyra smålån, genomföra en större renovering, behöver pengar för täcka en akut utgift eller liknande – självklart under förutsättning att du kan betala tillbaka lånet i tid. Ett lån bör inte tas lättvindigt utan vara en noga genomtänkt beslut som bara tas i nödfall.

När ska man samla lån?

Om man har många krediter med höga räntor har det blivit populärt att försöka samla dem i ett enda större lån. Jämför inte bara vad din nya månadskostnad blir. Ett lån med lägre månadskostnad kan ha längre återbetalningstid och därmed bli dyrare totalt sett.

Share this post