Frågor

Varfor tycker jag inte om mitt barn?

Varför tycker jag inte om mitt barn?

Det kan också bero på att du har egna svåra erfarenheter som gör att du inte förstår eller kan ge barnet det hen behöver. Du kanske till exempel blir arg eller rädd när barnet skriker. En annan orsak kan vara att du aldrig har fått lära dig hur man gör eller själv inte har fått en trygg anknytning.

Kan man älska sina barn olika mycket?

Svenska barnpsykologen Jenny Klefbom tror att föräldrars relation till sina barn kan vara olika, men i grunden bygger på samma starka föräldrakärlek. – Barn är olika. Vissa behöver mycket närhet, medan andra är självständiga från starten. En del barn är alltid glada och medgörliga, medan andra bjuder på mer motstånd.

Vad gör man om man inte vill ha sitt barn?

Vidare har även socialtjänsten i din kommun en skyldighet att försöka utreda om du är pappa till barnet och se till att faderskapet fastställs, 2 kap. 1 § FB. Vanligen sker fastställande av faderskap genom att pappan bekräftar faderskapet. Detta ska göras skriftligt och bevittnas av två personer.

Varför favoriserar föräldrar ett barn?

Den förstfödda får bättre förutsättningar i livet eftersom hen får föräldrarnas fulla uppmärksamhet. Det är mest troligt att hen kommer att vara den i syskonskaran som har högst IQ, får högst status och kommer att tjäna mest. Mellanbarnet får slåss mest för att höras och har dåligt självförtroende.

Vem kan älska mina barn?

Lucille Fray bor med sin make och deras tio barn i ett förfallet hus i Iowa. En dag får hon veta att hon har bröstcancer. Desperat ägnar hon sina sista månader i livet åt att leta reda på familjer som kan adoptera barnen.

Kan män ångra sig efter män fått barn?

– Det finns inget rätt eller fel i frågan om att ångra sitt föräldraskap – och det är kanske det som stör folk, säger hon. Kommentarer Lassenius hänvisar till: Det är fel att ha de här känslorna, du har inte rätt att ångra barn – bara för att man själv inte har upplevt de här känslorna i sitt föräldraskap.

Ibland behöver du söka hjälp av vården. Sök stöd och hjälp om en eller flera av dessa saker stämmer: Du är orolig för din kontakt med barnet. Du är orolig för att barnet inte känner sig trygg och mår bra.

Share this post