Frågor

Vad ar en bevittnad fullmakt?

Vad är en bevittnad fullmakt?

Bevittnad fullmakt. En fullmakt som är bevittnad har större bevisvärde än om den inte är det. Därav kan det vara klokt att få sin fullmakt bevittnad. Begränsning av fullmakt. Fullmakten kan vara begränsad till visst ämnesområde, till visst ärende eller till viss tid, vilket ska anges.

Har man upprättat en skriftlig fullmakt?

Har man upprättat en skriftlig fullmakt så måste denna vara undertecknad för att vara giltig. En fullmakt som är bevittnad har större bevisvärde än om den inte är det. Därav kan det vara klokt att få sin fullmakt bevittnad. Fullmakten kan vara begränsad till visst ämnesområde, till visst ärende eller till viss tid, vilket ska anges.

Vad krävs för att en fullmakt ska vara gällande?

Inga särskilda formkrav krävs för de flesta fullmakter för dessa ska vara gällande. Inte heller finns det något krav på att en fullmakt ska vara bevittnad för att vara giltig. Endast för fullmakter för köp, byte eller gåva av fast egendom och bostadsrätt ställs krav på att fullmakten både ska vara skriftligt och bevittnad för att den ska vara

Vem är fullmaktstagare i en fastighet?

Vid köp eller försäljning av en fastighet ska fullmakten vara skriftlig och tydligt ange vem som är fullmaktstagare och vilken fastighet det gäller genom angivande av fastighetsbeteckning. Det är således inte tillräckligt att fullmaktstagaren visar upp en generalfullmakt såvida inte nämnda uppgifter framgår.

Hur ska En generalfullmakt vara giltig?

För att en generalfullmakt ska vara giltig vad gäller försäljning av fast egendom eller bostadsrättslägenhet, måste det framgå att fullmakthavaren har givits rätt att sälja huset/lägenheten. Även fastighetens/lägenhetens beteckning måste framgå av fullmakten.

Share this post