Trendig

Hur lagger man ett plasttak?

Hur lägger man ett plasttak?

Takplattorna monteras lämpligen på en träkonstruktion, bestående av takbjälkar och reglar (se bild). Den sida av träkonstruktionen som är vänd uppåt (mot plattorna) bör målas med en vit färg då denna absorberar minst värme. Behöver plattorna kapas används en fintandad såg. Taklutningen bör vara minst 9 cm/meter.

Hur rengöra Plasttak?

Kanalplasttak

  1. Spola av plattan med vatten.
  2. Tvätta plattan med en lösning av mild tvål eller diskmedel/rengöringsmedel och ljummet vatten.
  3. Spola med kallt vatten och torka med en mjuk trasa för att förhindra vattenfläckar.
  4. På större ytor kan du använda en högtryckstvätt.
  5. Rensa hängrännor/stuprör från löv och annat skräp.

Kan man gå på Uterumstak?

Taket är det som påverkar komforten och miljön inne i ditt uterum allra mest. Om du bygger ett tak över en uteplats eller ett enklare sommar-rum, där syftet är att få skydd mot mygg, väder och vind under sommarmånaderna, kan du lägga ett enklare tak i kanalplast eller ett av glas.

Varför tätningslist Plasttak?

Tätningslist för plasttak Tätningslisten monteras under plasttaket vid takets främre regel längs med hängrännan för att hindra att regnvatten, snö och löv ska tränga in. Tätningslisten används även ovanpå plasttaket för tätning under ryggning i de fall skivan monteras som nock.

Vad sågar man Plasttak med?

Vi rekommenderar att du använder en fintandad fogsvans. Skivorna är svåra att skära i, eftersom de smälter om de blir för varma. De hoppar även lätt till när sågen dras genom dem. Spänn fast den korrugerade skivan, och såga långsamt genom den.

Hur tvättar man taket utomhus?

Du kan tvätta ditt tak från mitten av april till slutet av september. Tvätta gärna en solig dag med minst 15°C, om det inte blåser för mycket. Om du har putsfasad så är det bäst att tvätta taket när det regnar. När du använder taktvätt kan du nämligen få smuts på fasaden.

Lägg upp plastplattan på underkonstruktionen och lägg eventuell tätningslist under. Skruva fast plattan med plasttakskruv med vinge. Skruva tills tätningsbrickan sluter tätt. Skruven gör ett tillräck- ligt stort hål i plattan.

Vad kapar man Plasttak med?

Taket påverkar komforten mest Om du bygger ett tak över en uteplats eller ett enklare sommar-rum, där syftet är att få skydd mot mygg, väder och vind under sommarmånaderna, kan du lägga ett enklare tak i kanalplast eller ett av glas. Dessa finns i många olika tjocklekar och med olika isolerförmåga.

Hur klipper man Plasttak?

Kapa plasttak med kniv Och sättet man gör det på är ungefär som när man skär till gipsskivor. Du drar kniven flera gånger på båda sidor. Skär många gånger så att du får till ett bra snitt. Sedan så bryter du försiktigt av den vid skåran.

Hur skär man i polykarbonat?

Vi kan skära av polykarbonatplattorna till de dimensioner du behöver, men om du inte är säker på måtten, eller vill skära av dem själv, kan polykarbonatkanelerna kapas med en fintandad cirkelsåg eller handsåg. Se till att plattan har bra stöd och inte kan vibrera.

Share this post