Rekommendationer

Vad hander om man plankar pa SJ tag?

Vad händer om man plankar på SJ tåg?

Om du har tappat din biljett eller reser utan giltig biljett så är du skyldig att betala en tilläggsavgift (kontrollavgift) på 1200 kronor, om du fyllt 15 år. När du reser med våra tåg så är du skyldig att visa upp ett färdbevis för hela sträckan vid biljettkontrollen.

Hur lång tid har man på sig att betala tilläggsavgift?

Om du inte har en giltig biljett när du reser med oss utfärdas en tilläggsavgift på 1500 kronor. Om du inte betalar tilläggsavgiften inom 30 dagar tillkommer en påminnelseavgift.

Vad händer om man plankar?

Det räknas som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Eftersom brottet kan ge fängelse så kan gärningsmannen bli envarsgripen.

Vad händer om man inte har tågbiljett?

Om du reser med tåg och inte har en giltig biljett kan tågbolaget kräva att du ska betala en tilläggsavgift, eller be dig stiga av tåget.

Kan jag ta ett tidigare tåg?

Omboka SJ. Har du en biljett som kan ombokas och vill boka om din resa söker du upp din bokning via Min resa. Med en ombokningsbar biljett kan du fram till tågets avgång boka om din resa till annan ort eller ett annat datum. Du kan också avboka din resa.

Hur sent kan man avboka SJ biljett?

Vad händer om jag avbokar en ombokningsbar biljett? Ditt ombokningsvärde (biljettpriset minus bokningsavgiften) sparas på din biljett i 180 dagar räknat från ursprunglig resdag, som du kan använda för att boka en ny resa. Du kan avboka din biljett fram till tågets avgång.

Hur mycket får man i böter om man inte har biljett?

Om du inte har en giltig biljett vid en biljettkontroll utfärdar kontrollanten eller tågvärden en tilläggsavgift. Sedan 17 maj 2021 är tilläggsavgiften 1500 kronor.

Hur mycket är 1000 SJ poäng?

Här hittar du information om hur du samlar SJ Prio-poäng och vad du kan använda SJ Prio-poäng till….Nivågrundande poäng.

Resor med SJ 1 poäng per krona (exkl. bokningsavgift)
Bistro 1 poäng per krona
Årskort Silver 48 000 poäng
Årskort Silver Plus 70 000 poäng
Årskort Guld 81 000 poäng

Share this post