Trendig

Hur registrerar man en fullmakt?

Hur registrerar man en fullmakt?

Registrera eller komplettera fullmakt digitalt Du kan enkelt registrera en fullmakt till en annan privatperson digitalt genom att logga in med e-legitimation i Läkemedelskollen. Där kan du också komplettera en fullmakt med ditt samtycke. Nya fullmakter behöver kompletteras inom sju dagar.

Hur ordnar man fullmakt på apoteket?

Från dator, mobil eller vår app Mitt Apotek

  1. Logga in på ’Mina Recept’ via mobilen, datorn eller via appen Mitt Apotek, BankID krävs.
  2. Klicka på rubriken ’Fullmakter & Barn’
  3. Scrolla ned till ’Ge fullmakt”
  4. Skriv in det personnumret för den person du vill ge fullmakt till.
  5. Ange hur länge du vill att den ska gälla.

Hur skapar du en fullmakt åt dig?

Personen som du ska hämta ut medicin åt skapar en fullmakt åt dig. Det kan han eller hon göra elektroniskt som inloggad på Mina recept . Observera att e-legitimation krävs för att logga in. Fullmakten sparas automatiskt i Apotekets elektroniska register.

Hur kan du registrera fullmakt på ett apotek?

Registrera fullmakt på ett apotek Du kan också gå till ett lokalt apotek och ta med en ifylld och attesterad fullmakt från den som du ska handla åt. Visa fullmakten, din egen giltiga legitimation samt fullmaktsgivarens legitimation på Apoteket, så får du handla och göra ärenden som du fått fullmakt för.

Hur kan du handla med fullmakt?

Handla med fullmakt. Handla med fullmakt. Om du ska sköta apoteksärenden och hämta ut receptbelagd medicin åt någon annan behöver du den personens tillåtelse genom en fullmakt. Du kan sköta alla apoteksärenden åt andra.

När måste en fullmakt vara skriftlig enligt lag?

Regler om fullmakter finns i avtalslagen (AvtL). Fullmakter kan vara skriftliga (se 16 § första stycket AvtL) men de behöver inte nödvändigtvis vara det. Om det som i ditt fall rör sig om en huvudman som inte är skrivkunnig kan möjligtvis en så kallad uppdragsfullmakt vara att föredra (se vidare 18 § AvtL).

Share this post