Ny

Hur koper man en bil som har kredit?

Hur köper man en bil som har kredit?

Ta kontakt med kreditgivaren till lånet så ger han info om hur ni ska göra !!. Men oftast när bilen ska betalas så knallar ni båda in på banken där ni betalar in restskulden på bilen till kreditgivaren , samt ger överskjutande belopp till säljaren.

Är viköperdinbil ett seriöst företag?

Shockerande oseriöst företag. Skojare och oseriösa från början till slut.! Sälj din bil själv, du kommer att få mer för den än vad Viköperdinbil erbjuder. Deras online-värdering är inte korrekt och alldeles för hög, när du väl vår den slutliga värderingen är den mycket lägre.

– När en person köper en bil på kredit så begär låneinstitutet en kreditspärr från Trafikverket. Det innebär att bilen används som säkerhet, ifall ägaren inte kan betala tillbaka lånet i tid. Spärren sitter på bilen ända tills den säljs igen, och i samband med ägarbytet begär kreditbolaget att spärren ska släppas.

Vad händer om man inte betalar billån?

När du inte kan betala tillbaka ett lån skickas ärendet till Kronofogden. Den som du har tagit lånet av kan då ansöka om utmätning. Utmätning innebär att Kronofogden tar dina tillgångar för att sälja det och på så sätt betala tillbaka lånet (utsökningsbalken 4 kap 1 §).

Vad menas med restvärde på billån?

Om billån – avbetalning med restvärde: Bilen kan ej säljas innan lånet är löst. Dock kan lånet och bilen överlåtas på ny köpare. Restvärde garanteras av låntagaren om inget annat avtalats. Lånet läggs normalt upp som ett annuitetslån som betalas av efter önskad löptid och med samma belopp varje månad.

Hur betalar man tillbaka lån Swedbank?

Amortering och återbetalning

  1. Återbetalningstiden för lånet är 1 – 12 år beroende på lånets storlek och syfte.
  2. Vill du göra en extraamortering eller lösa lånet i förtid är du välkommen att kontakta oss via telefon eller besöka ett av våra kontor.

Share this post