Frågor

Hur skickar man passhandling till Migrationsverket?

Hur skickar man passhandling till Migrationsverket?

Till din ansökan om uppehållstillstånd måste du skicka med en kopia av ditt pass. Tänk på att all information i passet måste synas när du fotograferar eller scannar din passhandling för att kunna bifoga den till din ansökan.

Vem granskar Migrationsverket?

Riksrevisionen har granskat Migrationsverkets och utlandsmyndigheter- nas handläggningsrutiner i anknytningsärenden. Resultatet av granskning- en redovisas i rapporten Att komma till Sverige som anhörig – rättssäker- heten i anknytningsärenden (RiR 2021:9).

Vad betyder Vilken myndighet har utfärdat passet?

Ett pass är en formell identitetshandling utfärdat av en statlig myndighet som identifierar innehavaren som en nationell medborgare. Ett pass används som en internationell legitimationshandling vid gränskontroller, och i andra sammanhang nationellt och internationellt.

Kan afghaner få främlingspass?

I första hand ska det vara ett hemlandspass, men den som inte har möjlighet att skaffa ett hemlandspass kan i vissa fall få ett främlingspass.

Hur lång tid tar det att få brev från Migrationsverket?

När du får beslut i ditt ärende beror bland annat på om din ansökan är komplett och vilken typ av ärende du har. Migrationsverket kan inte säga exakt när du kommer att få ditt beslut. När Migrationsverket har tagit beslutet får du ett brev med beslutet hemskickat. Det kan ta några dagar innan brevet når dig.

I vilket land är passet utfärdat?

Passets utfärdandeland och din nationalitet Landet eller instansen som utfärdade ditt pass är detsamma som landet där du är medborgare. Du kan till exempel ha fått ett pass utfärdat av den svenska ambassaden i Los Angeles. Trots att det passet utfärdats inom USA har det i själva verket utfärdats av Sverige.

Vad betyder resehandlingar?

En resehandling, eller ett resedokument, är en legitimationshandling som följer vissa internationella överenskommelser, och som har utfärdats av en regering, nationell myndighet eller internationell organisation (till exempel Förenta nationerna) med syfte att låta en person eller en mindre grupp av personer kunna röra …

Vem kan få främlingspass?

Från och med 1 januari 2022 blir alla pass som tillverkas i Sverige säkrare och får ett nytt utseende. Det gäller också de resedokument och främlingspass som Migrationsverket utfärdar.

Vem utfärdar pass?

Du som är svensk medborgare kan ansöka om pass eller nationellt id-kort hos polisen. Du behöver boka tid och personligen komma till passexpeditionen med en giltig id-handling.

Hur kom passet till?

De som ansökte om pass var ofta jordbruksarbetare. När skörden var stor krävdes ibland extra arbetskraft från andra gårdar och län. För arbetarna, som ofta var bondsöner och drängar, skrevs pass som bevisade att de hade rätt att färdas mellan gårdar och län.

Kan man resa med främlingspass till Iran?

Med anledning av säkerhetsläget har UD den 1 oktober 2021 fattat beslut om att avråda från icke nödvändiga resor till provinsen Sistan-Baluchistan och till Irans gränsområden mot Irak med upp till 10 kilometer och med upp till 100 kilometer mot gränsen till Afghanistan.

Share this post