Frågor

Vad ar e Postfaktura?

Vad är e Postfaktura?

E-postfaktura är en pdf-faktura som skickas direkt till din e-post. Den betalas på samma sätt som en pappersfaktura och är alltså inte detsamma som en e-faktura (som går direkt till din Internetbank). Fyll i anmälan om e-postfaktura nedan. Som kund ansvarar du för att det är en fungerande e-postadress.

Vad är en fakturabetalning?

En faktura är en kredit; du får vänta med att betala under en viss tid. I dagligt tal är en faktura detsamma som en räkning – ett skriftligt krav på betalning från ett företag för en vara eller tjänst. Du får fakturan i mailen eller i posten och betalar den sedan före förfallodatum.

Hur vet man om man betalat en faktura?

Om fakturan fortfarande ligger som obetald efter några dagar loggar du in på din bank och kollar om pengarna dragits från kontot eller att e-fakturan är godkänd. Rätt betaluppgifter? Dubbelkolla att du angivit rätt OCR-nummer, bank- eller postgiro.

Var är faktura?

En faktura är ett dokument i pappersform eller i elektronisk form som innehåller ett betalningskrav och som ställs ut från ett företag till ett annat företag eller till en privatperson. Den som vill ha betalt kallas borgenär och den som är skyldig pengar och som ska betala fakturan kallas gäldenär.

Måste man betala faktura avgift?

Det är nämligen så, att på de allra flesta fakturorna som dimper ner i brevlådan, är det pålagt en fakturaavgift. Dessa måste också betalas i de fall då fakturaavgiften finns med i avtalet vilket den oftast gör, oavsett om det är en vara eller tjänst som du köpt.

Hur får man e-faktura Nordea?

Så fungerar e-faktura Du som har nätbanken med tillvalet Betalningar får kostnadsfritt tillgång till e-faktura. Du ansluter till e-faktura via nätbanken eller mobilbanken. När allt är klart får du räkningarna direkt till din nätbank och mobilbanken. De visas under ”Betalningar”.

När kommer fakturan från Vattenfall?

Har du inte fått din faktura kan det bero på flera saker. Vattenfall fakturerar till exempel varannan månad om du inte har valt något annat fakturaintervall. Andra orsaker kan vara: att vi saknar information om byte av bank.

Share this post