Rekommendationer

Vad menas med sammanhangande anstallningstid?

Vad menas med sammanhängande anställningstid?

Om anställningstiden är sammanhängande innebär det att anställningstid då man haft en arbetarbefattning får räknas med samt tid då man haft en tidsbegränsad anställning.

Vad gäller vid Inlasning?

Inlasad blir du om du har en tidsbegränsad anställning som automatiskt övergår i en tillsvidareanställning. Det sker efter två års anställning oavsett hur många tidsbestämda anställningar du haft på arbetsplatsen. Som princip gäller samma villkor om till exempel lön och befattning när din tjänst omvandlas.

Hur räknas LAS dagar kommunal?

Från vikariat till fast tjänst För vikariat med månadslön räknas varje sådan månad som 30 dagar. Det krävs totalt 731 tillfällen. Om du har avtalade dagar sammanhängande så räknas 30 dagar per månad. Om du har avtal för enstaka dagar räknas dag för dag.

Hur många timmar måste man jobba för att bli inlasad?

Du ska ha arbetat mer än två år inom en femårsperiod som vikarie eller visstidsanställd enligt lagen (LAS).

Vad gäller avtal om anställningsskydd?

Om anställningen ska vara tidsbegränsad måste det framgå av ett skriftligt avtal för att det ska gälla. Lagen om anställningsskydd (LAS) Att ha timanställda betyder bara att du betalar de anställda per timme. Ett anställningsavtal är ett avtal mellan dig som arbetsgivare och den anställda.

Vad innebär tidsbegränsad anställning?

Tidsbegränsad anställning innebär att du har ett start- och ett bestämt slutdatum för din anställning redan från början. Huvudregeln i både lagen om anställningsskydd (LAS) och i kollektivavtalen är att anställningsavtal ska gälla tillsvidare.

Vad är huvudregeln i lagen om anställningsskydd?

Huvudregeln i både lagen om anställningsskydd (LAS) och i kollektivavtalen är att anställningsavtal ska gälla tillsvidare. Tidsbegränsade anställningar, till exempel provanställning eller vikariat, är alltså undantag från huvudregeln. Vilka tidsbegränsade anställningar som är tillåtna finns bestämt i LAS eller i kollektivavtal.

Vad är en visstidsanställning enligt lagen?

Så kallad ”timanställning” finns inte som giltig anställningsform enligt lagen. ”Timanställning” finns inte heller i våra kollektivavtal. Däremot finns det ofta inga regler för hur kort en visstidsanställning kan vara.

Share this post