Blogga

Vad menas med att hyra i andra hand?

Vad menas med att hyra i andra hand?

Att låta någon annan använda din lägenhet eller lokal självständigt innebär att du hyr ut i andra hand. Det behöver du ha hyresvärdens tillstånd för att göra. Om du inte får det kan du ansöka om det hos hyresnämnden.

Hur kan man hitta en lägenhet i Stockholm?

Stockholms stad förmedlar lediga hyresrätter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen. För dig som är student, äldre eller har särskilda behov finns särskilda bostäder. Som bostadssökande söker du själv aktivt bland de annonserade bostäderna på Bostadsförmedlingens webbplats.

Hur kan man hitta lägenhet i Malmö?

På Bostadsportal kan du söka efter alla typer av hyreslägenheter i Malmö. Du kan anpassa dina sökkriterier för att hitta just den lägenheten som passar dig och dina önskemål. Antingen kan du söka direkt på ett specifikt område, eller använda kartan för en bredare sökning.

Vad är viktigt att tänka på när man hyr i andra hand?

Om du hyr lägenheten möblerad ska det stå med i avtalet. Ni bör också upprätta en inventarielista och även ett besiktningsprotokoll där ni skriver upp eventuella skador och brister i bostaden. Det kan även vara bra att ta bilder eller filma i lägenheten så att det inte kan uppstå problem när man sedan flyttar ut.

Hur mycket får man hyra ut i andra hand?

Vilken hyra kan du ta ut? Ofta kan du använda den hyra som du själv betalar som utgångspunkt för vad som är skälig hyra. Om du hyr ut lägenheten möblerad har du rätt att göra påslag på hyran. Tillägget får inte överstiga 15 procent av den hyra som förstahandshyresgästen betalar.

Hur får man tag i en lägenhet?

Så får du en lägenhet snabbt!

  1. Gå igenom dina kontakter.
  2. Leta upp först-till-kvarn bostadsförmedlingar.
  3. Gå igenom privata hyresvärdar.
  4. Sök andrahandskontrakt.
  5. Hyresgarantier i din stad?
  6. Publicera en sökande annons.

Hur gör man för att hitta bostad?

Så hittar du hus eller lägenhet att hyra

  1. Kommunens webbsida.
  2. Kommunala bostadsförmedlingar.
  3. Privata bostadsförmedlingar.
  4. Privata hyresvärdar.
  5. Vänner och kollegor.
  6. Lokaltidningen och lappar.

Finns inga bostäder?

Det är inte en bostadsbrist för alla medborgare i Sverige. Det finns personer och familjer som utan svårigheter hittar bostäder. Trångboddheten har till och med minskat med 20 procent från 1980 till 15 procent 2014 och boendeytan i de välbärgade områdena har ökat. Många bor bättre, i betydelsen större, än någonsin.

Share this post