Populära

Vart stamplar man?

Vart stämplar man?

Om du inte är medlem i en a-kassa kan du ansöka om medlemskap och grundersättning i samband med att du blir arbetslös. Om du inte vill bli medlem i en a-kassa kan du ansöka om grundersättning hos Alfa-kassan.

Vad gör man när man stämplar?

För att kunna få a-kassa måste du också ha arbetat i en viss omfattning, vilket betyder att du ska ha:

  1. arbetat minst 60 timmar per kalendermånad under sex månader.
  2. arbetat minst 40 timmar per kalendermånad och minst 420 timmar totalt under sex månader i följd.

Vad är Arbetsförmedlingens program?

Arbetsförmedlingen erbjuder olika stöd för dig som är inskriven hos oss. Några av stöden kallar vi för program. När du deltar i ett program kan du ansöka om aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning. Vilken ersättning du får beror på vilket program du deltar i och hur gammal du är.

Hur ser man om ett frimärke är stämplat?

Man kan se när den är stämplad, den 11 juli 1891. En sådan stämpel räknas som ganska bra. Helt perfekt är det om stämpeln är precis mittpå och rättvänd och inte ojämn eller kladdig. Vill du veta något om just Malmköpingstämpeln, kan du gå till biblioteket och titta i en katalog som heter Facit Postal.

Hur fungerar seniorkortet?

Du kan fylla på ditt seniorkort med pengar i butiker som säljer våra biljetter. Det kallas för kontoladdning. Med kontoladdningen betalar du för den del av resan som görs utanför zonen din seniorbiljett gäller i. Du kan även köpa en biljett i vår app Västtrafik To Go.

Hur deltar man i ett program på Arbetsförmedlingen?

Hur deltar jag i mitt program? Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vad du ska göra inom ramen för ditt program. Du deltar i programmet genom att göra det ni har kommit överens om, till exempel att söka jobb eller gå en utbildning. Kontakta Arbetsförmedlingen om du vill veta mer om vad du ska göra i programmet.

Vad är Etableringsprogrammet?

Etableringsprogrammet är ett program hos Arbetsförmedlingen som består av individuellt utformade insatser och stöd, kombinerade med att du aktivt söker jobb. Målet är att du så snabbt som möjligt ska lära dig svenska, hitta ett jobb och klara din egen försörjning.

Så fort du slutar, eller om din arbetstid minskar och du vill börja stämpla, begär då ut ett arbetsgivarintyg av din chef och skicka till a-kassan. Numera kan arbetsgivare fylla i intyget på sajten arbetsgivarintyg.nu som tagits fram av alla a-kassor gemensamt.

Share this post