Blogga

Hur gor man en grind?

Hur gör man en grind?

Material till grind

  1. 45 x 70 mm hyvlat trä:
  2. 22 x 70 mm hyvlat trä:
  3. Gräv hål för stolparna.
  4. Res först den ena stolpen och stampa jorden runt den så att den blir stående utan att tippa.
  5. Stolparna ska ha samma höjd och det är nu du har glädje av en medhjälpare.
  6. Stolparna justeras åt alla håll.
  7. Gjut fast stolparna.

Hur tätt ska stängselstolpar stå?

Stolparna bör minst vara 150 centimeter höga. Avståndet mellan stolparna beror lite på vad du stängslar med. Tråd och liknande bör ha fyra till sex meter mellan stolparna och har du plast eller träslanor så är det naturligtvis slanans längd som bestämmer avståndet.

Kan man gjuta in tryckimpregnerat?

Virke impregnerat till klass A är tänkt för användning i markkontakt och skall klara även en placering i betong. Om virket är impregnerat till klass AB, ovan markanvändning, är skyddet inte lika bra i markkontakt, men beständigheten är ändå avsevärt mycket bättre än för obehandlat trä.

Hur sätter man upp hönsnät?

Ska du använda nät ska du börja att sätta fast nätet i nedre delen av en hörnstolpe. Sätt därefter fast den i övre delen. Se till att den är rejält spänd och rulla sedan ut nätet och spänn vid varje stolpe. Ska du istället sätta upp panelstängsel monterar du det enligt instruktionen som medföljer stängslet.

Kan man gjuta in trä i betong?

Hur hållbart är furu?

Bland våra inhemska träslag är beständigheten inte så bra. Furukärnved klarar sig 4-8 år i markkontakt och i mellan 5-10 år vid användning i utsatta lägen ovan mark.

Hur länge har man Barngrind?

Det är ganska olika hur länge den används men för att en barngrind ska vara godkänd enligt EN 1930 standarden så ska inte en 24 månader gammalt barn kunna öppna barngrinden. Och det är ungefär där barngrinden börjar tappa sin nytta även om det kan vara en bra idé att använda den lite längre än 24 månader.

Share this post