Populära

Vad ar AFF avtal?

Vad är AFF avtal?

AFF, Avtal För Fastighetsförvaltning, bygger på en gemensamt framtagen branschstandard. Förfrågningsunderlagen följer en given form som underlättar för både entreprenör och beställare, båda parter vet vad som handlats upp och hur avtalen ska tolkas.

Vad är en AFF kod?

Aff-rubrik Det tekniska arbete som normalt sker på plats i fastigheten. Exempelvis tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll för byggnad och installationer. Brandskyddsinstallationer finns dock i SG Säkerhet. Tjänster som utförs i utemiljön såsom tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll.

Vad är ABFF 15?

ABFF 15 – Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service. Bestämmelserna är avsedda att användas för återkommande tjänster såsom drift, underhåll och servicetjänster.

När används ABFF?

ABFF står för Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service och kan jämföras med byggbranschens AB04, ABT06 och ABK09. Men medan de regelverken är anpassade för projekt med början och slut, är ABFF anpassat för återkommande tjänster såsom drift, underhåll och servicetjänster.

Vad är en Tjänsteentreprenad?

En tjänsteentreprenad kännetecknas av att det sker återkommande leveranser för att upprätthålla ett läge eller en funktion. Vanliga områden är: Fastighetsförvaltning. Drift och underhåll av fastigheter.

Vad är en tjänstebeskrivning?

En arbetsbeskrivning är ett dokument som beskriver den anställdes ansvarsområden, arbetsvillkor, arbetsuppgifter, arbetsmiljö och ändamål. En arbetsbeskrivning tydligör vad arbetsgivaren tänkt sig att medarbetaren skall utföra, med vilka resurser som finns tillgängliga och med vilket ansvar.

Vad är tanken och syftet med att använda ABFF 15?

ABFF 15 innehåller Allmänna bestämmelser för entreprenader inom fastighetsförvaltning och service. ABFF är utformad i syfte att inom ramen för ett kontraktsförhållande skapa en rimlig balans mellan parternas intressen.

Vad är ABFF 12?

Produktbeskrivning. Allmänna bestämmelser för fastighetsförvaltning – ABFF, är grunden för ett Aff-avtal. Det är ett dokument med ett 60-tal paragrafer som finns i olika årgångar. Den årgång som ett avtal hänvisar till är den som gäller för avtalet, oavsett hur många nya utgåvor det har kommit efter det.

Vad är funktionsavtal?

Funktionsavtal är precis vad det låter som: ett avtal som garanterar en avtalad funktion. Efter att ha avtalat om vad som ingår i funktionen garanterar vi att den fungerar, till en fast månadskostnad.

Vad är byggentreprenader?

Byggentreprenadkontrakt är ett kontrakt som avser utförande av arbete, med eller utan projektering, som är hänförlig till en verksamhet som anges i bilaga 1 i LOU. Med byggentreprenadkontrakt avses även utförande, med eller utan projektering, av ett byggnadsverk.

Vad ska ingå i en arbetsbeskrivning?

Share this post