Rekommendationer

Nar infordes riskutbildning?

När infördes riskutbildning?

I april 2009 infördes en utökad tvådelad riskutbildning med en obligatorisk utbildningsdel om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt (den s.k. ”riskettan”) (VVFS 2008:251).

Är Halkkörning obligatorisk?

Halkkörning är ett obligatoriskt moment vid körkortsutbildning för personbil. Man får pröva på att köra bil på halt väglag och att bromsa kraftigt, både vid halt väglag och vid torrt väglag.

Vem på Trafikskolan ska upprätta Trafikskolans undervisningsplan?

22 § Utbildningsledaren ska 1. följa utvecklingen inom författnings-, trafiksäkerhets- och undervisningsområdet, 2. upprätta en undervisningsplan, 3. följa undervisningen och se till att författningar som berör undervisningen följs, 4.

Vad krävs för att starta en körskola?

Trafikskola får drivas endast efter tillstånd av Transportstyrelsen….Krav för att få tillstånd

  1. en trafikskolechef.
  2. minst en utbildningsledare för varje adress, på varje ort där utbildning bedrivs.
  3. en eller flera godkända trafiklärare.

Hur många moment körskola?

Vi har utifrån kursplanens mål delat upp körundervisningen i 16 olika moment vilka du kan läsa om nedan. Vissa moment är inte speciellt omfattande medan andra kräver mer övning. Du måste vara godkänd på alla momenten innan du gör din uppkörning.

Vad ska man kunna för Halkbana?

För att du ska vara så förberedd som möjligt behöver du kunna mer än att köra bilen, du behöver ha förståelse för beteende, vägunderlag och hur bilen fungerar. Detta lär du dig inom teorin. Hos oss får du tillgång till appen Mitt Körkort. Här kommer du enkelt kunna plugga teori och få de rätta verktygen inför Halkan.

Kan man bli kuggad på halkbanan?

Om du har kontroll över din körning (dvs inte får kärringstopp) så är halkan riktigt rolig och en kul (och givetvis lärorik) erfarenhet. Som många tidigare har sagt så är det i princip omöjligt att bli kuggad, det är lättare att klara sig än att bli kuggad. Lycka till! Lycka till!

Share this post