Allmänning

Hur manga barn dodas i Sverige varje ar?

Hur många barn dödas i Sverige varje år?

Under 2020 avled 268 barn i Sverige under sitt första levnadsår. Spädbarnsdödligheten var därmed 2,4 per 1 000 levande födda 2020. Av alla spädbarnsdödsfall 2020 skedde hälften under den första levnadsveckan.

Hur många barn dödas varje år?

Den tysta katastrofen. Idag dör årligen 5 miljoner barn innan de hinner fylla fem år, vilket är nästan 14 000 barn varje dag.

Vad gjorde Chris Watts?

Chris Watts mördade sin gravida fru och deras två barn, efter att han blev påkommen med att vara otrogen, och fallet har uppmärksammats i en omtalad Netflix-dokumentär. Nu visar det sig att Chris Watts fortfarande har kontakt med älskarinnan Nichol Kessinger, och att de två skickar brev till varandra.

Hur många barn dör av svält varje år?

Ungefär var tionde person i världen går hungrig. Ofattbara 690 miljoner människor. Tre miljoner små barn dör varje år till följd av hunger och matbrist.

Hur många barn dör av barnarbete?

Enligt Internationella arbetsorganisationen arbetar en sjättedel av världens barn i en miljö som är skadlig för barnets psykiska och fysiska hälsa. 73 miljoner av de barn som arbetar är yngre än 10 år och varje år dör minst 22 000 av dem i olyckor på arbetet.

Vad hände med Shanann Watts?

Tvåbarnspappan mördade först sin gravida fru, Shanann Watts. Sedan mördade han döttrarna Bella, 4, och Celeste, 3. Chris Watts erkände att han mördat sin familj och dömdes till fem livstidsdomar. Shanann Watts kropp hittades sedan nedgrävd i närheten av ett oljeföretag Chris Watts tidigare arbetat på.

Vilket land har flest seriemördare?

Men att USA har 76 procent av världens seriemördare varav Kalifornien har flest och delstaten Maine aldrig har haft någon. ”När detta skrivs” som författaren har garderat sig med inom parentes, är ju inte en alltför behaglig sanning för en Kalifornienresenär.

Share this post