Allmänning

Kan man referera till en forelasning?

Kan man referera till en föreläsning?

Till personlig kommunikation förs material som inte går att återfinna via formella kanaler; brev, e-brev, intervjuer, telefonsamtal, föreläsningar, föreläsningsanteckningar och liknande. Dessa ska därför inte anges i referenslistan men dock i den löpande texten.

Hur hänvisar man en föreläsning som en källa?

personlig kommunikation anges både i texten och i referenslistan. I din text: (Rosell 2017, Föreläsning, 15 mars). I referenslistan: Rosell, M. (2017) Föreläsning om olika referensstilar, 15 mars.

Hur refererar man till en föreläsning Oxford?

Personlig kommunikation: ex. e-post, telefonsamtal, intervjuer, föreläsningar etc. Du skall alltid ha tillstånd från personen i fråga innan du refererar till en muntlig källa och har anonymitet utlovats måste ett sådant löfte hållas. Om möjligt ska du spara en kopia.

Hur refererar man till Läkartidningen?

Referensen till en tidskriftsartikel har stora likheter med referens till del i ett verk. Referensen inleds med artikelns författare följt av år och titel. Om författaren är okänd används artikelns titel som huvuduppslag. Därefter följer information om tidskriftens titel, volym och på vilka sidor artikeln finns.

Hur refererar man till Dubbelnamn?

Om ett verk har två författare skall båda namnen alltid anges som referens då man hänvisar till verket. (Andrews, 2003). (Andrews & Newton, 2003). Skriv alltid ut alla författarnamn första gången du refererar till källan i texten.

Vad är referensen till en bok?

Referensen till en bok skrivs på följande sätt: 1 Författare /utgivare 2 Utgivningsår 3 Titel – kursiv 4 Upplaga (om boken givits ut i flera upplagor) 5 Förlagsort 6 Förlag

Kan du referera till text som inte är publicerad?

Vill du referera till en text som inte är publicerad kan du ge den informationen i referensen med en hakparentes, till exempel [Opublicerat manuskript] eller Tidningsartikel och populärvetenskaplig artikel Till tidningsartiklar räknas tidningar som ges ut dagligen eller veckovis.

Hur ska du skriva en referenslista enligt Harvard-stil?

Skriva referenslista enligt SLU.s Harvardstil. Harvard är det vanligaste referenssystemet som används inom SLU. Här finns exempel på hur du skriver en referenslista enligt SLU:s Harvard-stil. Nedan rekommendation uppdaterades i september 2020.

Share this post