Trendig

Hur mycket kostar det att renovera en kallare?

Hur mycket kostar det att renovera en källare?

En källare kommer kosta som en totalrenovering, plus lite till pga VVS- & måleriarbetet, och du bör räkna med en prislapp på 11 000–12 500 kr/kvm du ska renovera.

Hur man renoverar källare?

Att gräva ur befintlig källare, montera dränerande material, isolera, montera golvvärme, armera och gjuta nytt golv kommer kosta 5000 kr/kvadratmeter. Med den kostnaden får man en ordentlig uppfräschning och framförallt en mycket behagligare boyta.

Vem renoverar källare?

De flesta som ska renovera källarplan börjar med att anlita en arkitekt. Arkitekten inspekterar och går igenom källaren som den är, och överväger vilka ingrepp som ska till för att källaren ska godkännas som boendeyta.

Vad kostar det att inreda en källare?

Tittar vi på priser för en full källarutbyggnad, inklusive grundarbeten och invändiga arbeten, ligger genomsnittspriset på cirka 12.000 kronor per kvadratmeter. Den summan inkluderar allt arbete och material, samt moms. Priserna varierar från cirka 8.000 kronor per kvadratmeter upp till 16.000 kronor.

Hur åtgärda fukt i källare?

Fukt i källaren åtgärdar du oftast genom en kombination av en eller flera av nedanstående delarna.

  1. dränera källaren ordentligt/li>
  2. mekaniskt ventilation av golv.
  3. isolera källarens väggar och grund ibland genom att gräva ur källaren.
  4. översyn av dagvattenhanteringen så att nederbörd förs bort från huset/li>

Kan man bo i en källare?

När man skall omvandla källare till lägenhet gäller samma tekniska egenskaps- och tillgänglighetskrav som när man gör om lokal till bostad. Det kan i vissa fall behövas schakta bort mark för att få fram ytorna i källarvåning där nya dörrar, uteplatser eller fönster skall vara.

Kan källare bli boyta?

En nyrenoverad källare erbjuder många olika fördelar. Det kan innebära att man kan ta större ytor i besittning som boyta, eller att man kan etablera en uthyrningsdel i huset som bidrar med extra intäkter. En nyrenoverad källare kommer också ha en positiv inverkan på bostadens taxeringsvärde.

Share this post