Populära

Ar Nissan Micra en bra bil?

Är Nissan Micra en bra bil?

Micra har fått höga betyg i säkerhetstest och anses av experter vara en säker och pålitlig bil. Det förstärks av alla de högteknologiska säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem som finns till Micra. Bensin: 1.0 (70 hk), IG-T (90 hk). Diesel: DCI (90 hk).

Är Nissan Qashqai fyrhjulsdriven?

Tvåhjulsdrift är det smarta valet Nissan kallar sin Qashqai för crossover, inte suv. Och det är nog bra, för eftersom de flesta exemplar av modellen saknar fyrhjulsdrift har inget att göra i terräng.

Vad är tekna paketet?

En nyhet bland modellversionerna av Qashqai är Tekna+, som placerar sig i toppen av pyramiden Visia, Acenta, N-Connecta och Tekna. Med sina exklusiva nya premiumfinesser som standard, riktar sig Tekna+ till kunder som önskar sig en alldeles särskild Qashqai.

Är det kamkedja på Nissan Micra?

Motorn har kamkedja istället för en kamrem i gummi. Det gör att hållbarheten är bättre, ofta bilens hela livslängd. Men på Micra är just kamkedjan en av de få svaga punkterna. Om kamkedjan rasslar kan det vara ett tecken på att den behöver bytas.

Vad kostar en ny Nissan Micra?

Nissan Micra: Bränsleförbrukning WLTP blandad körning l/100 km: 5,5–6,2 CO2-utsläpp g/km: 124–140. *Månadskostnaden är beräknad på en Micra IG-T 92 Acenta – 181.400 kr.

Är Qashqai en bra bil?

Utrymmet är helt okej men är ingenting i jämförelse med exempelvis Volvo V90. Nissan Qashqai kan beställas med ett panoramafönster men det gör att takhöjden offras. Utan panoramafönstret får du något bättre utrymme uppåt. Överlag är utrymmet inte mycket större än det hos en Volkswagen golf.

När ska man byta kamrem på Nissan Micra?

Nissan Micra

Motor År Kamrem (Månader)
1.5 D dci 2003> 60 Månader

När byta kamrem Nissan?

Kamremmen spinner hela tiden när motorn är igång, och därför slits den med tiden. När remmen är sliten ska den bytas ut för att inte gå av och förstöra motorn. Huvudregeln har i många år varit att kamremmen typiskt ska bytas vart femte år eller efter 120 000 kilometer.

Är det kamrem på Nissan Micra?

Därför bör du boka kamremsbyte och byte av kamkedja på din Nissan Micra via Autobutler. autobutler.se hjälper dig att jämföra offerter online när din bil ska byta kamrem. Spara i genomsnitt 20-40%. Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.

Share this post