Ny

Vem har skrivit musiken i Harmonica?

Vem har skrivit musiken i Harmonica?

Idag den 20 februari har Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons efterlängtade Viaplay-original Harmonica premiär. Serien med originalmusik av Jonas Karlsson i samarbete med regissören Josephine Bornebusch bygger på en originalidé av duon, som även spelar huvudrollerna.

Var levde Jules Verne?

Jules Gabriel Verne föddes den 8 februari 1828 i Nantes i Frankrike som son till advokaten Pierre Verne (29) och hans hustru Sophie Allotte de la Fuye (28). Vid nio års ålder sändes Jules tillsammans med sin yngre bror Paul till en internatskola i Nantes. Där studerade han latin.

Vad jobbade Jules Verne med?

Redan 1864 kom en av Vernes mer kända romaner, den fantastiska resan under jordytan i Till jordens medelpunkt. Verne, som sedan 1856 delvis försörjt sig som börsmäklare, kunde nu lämna den sysslan för att ägna sig åt författandet på heltid.

Vem sjunger i Harmonica?

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson skriver, regisserar och spelar huvudrollerna i nya tv-serien Harmonica på Viaplay. Ett musikdrama som handlar om en countrymusikduo som försöker hålla liv i sin karriär och sitt äktenskap.

Var spelades Harmonica in?

Det gjorde att de scener som skulle utspelas utomlands, spelades in i Stockholm med omnejd. Hotellrummen när de är på turné, byggdes upp på det numera nedlagda Leos lekland i Sickla Centrum strax utanför Stockholm.

Hur var Jules Verne?

Jules Verne var en fransk författare som levde mellan 1829 och 1905. Som liten fantiserade han ofta om att resa till jordens alla hörn och upptäcka världen, han satt ofta i sitt fönster och blickade ut över havet när båtarna for iväg på uppdrag.

Hur levde Jules Verne?

När utspelar sig jorden runt på 80 dagar?

Phileas Fogg, tvättäkta brittisk gentleman, modig men inte dumdristig, slår vad om att det är fullt möjligt att resa jorden runt på 80 dagar. Han packar ett par skjortor och tre par strumpor, och lämnar London med sin betjänt Passepartout. Året är 1872 och det brittiska imperiet breder ut sig över världen.

Vems barn skrev Verne om?

Från Wikipedia

Framstående verk Till jordens medelpunkt (1864), Från jorden till månen (1865), En världsomsegling under havet (1870), Jorden runt på 80 dagar (1873)
Framstående priser Hederslegionen
Make/maka Honorine Verne (tidigare Morel, född Deviane)
Barn Michel Verne
Namnteckning

När börjar Harmonica?

Harmonica är en svensk dramaserie från 2022, skapad av Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson. Serien hade premiär på streamingtjänsten Viaplay den 20 februari 2022 och består av fem avsnitt.

Hur många avsnitt har Harmonica?

Samtliga fem avsnitt av ”Harmonica” finns nu tillgängliga hos Viaplay. Där hittar du även båda säsongerna av Josephines ”Älska mig” och hennes långfilm ”Orca”.

Pandemin ställde till det Det sköt upp inspelningen. Det gjorde att de scener som skulle utspelas utomlands, spelades in i Stockholm med omnejd.

När utspelar sig Harmonica?

Countryparet Harry (Jonas Karlsson) och Monica (Josephine Bornebusch), hade en lovande musikkarriär i början av 1990-talet med sitt band Harmonica. Nu, nästan 20 år senare, har de knappt något och kämpar med både vardag, pengar och sitt äktenskap.

När kommer Harmonica på tv?

Tv-serien Harmonica med Bornebusch, Karlsson till Viaplay – premiär 2021. Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson gör tv-serie med titeln Harmonica. Viaplay sänder serien – premiär 2021.

När kommer Harmonica?

I dagsläget finns det alltså inga planer på att göra Harmonica säsong 2 och fortsätta historien om Harry och Monica. Men det händer att miniserier plockas upp på nytt för att förlängas.

Vilken kanal går Harmonica på?

Alla fem avsnitt av Harmonica har premiär på Viaplay den 20:e februari. MER LÄSNING: Josephine Bornebusch om Älska mig och Orca.

Share this post