Blogga

Hur langt mellan reglar tradack?

Hur långt mellan reglar trädäck?

Avståndet mellan bärlinorna bör inte överstiga 2,5 m. Ska du bygga en större altan gjuter du flera plintar för en eller flera bärlinor. Golvbjälkarna har måttet 45×145 mm och skruvas fast med avståndet cc 60 (från cen trum på den första regeln till centrum på den andra, ska av ståndet vara 60 cm).

Hur mycket överhäng trall?

Skruva trallen som golv till altanen. Se till att det blir ca 2 cm överhäng vid kanterna. Börja i ytterkant och jobba inåt mot fasaden.

Hur fästa altan i fasad?

Om bärlinan ska fästas i en träfasad, använd t. ex. en träskruv med sexkantsskalle, en modern version av den traditionella franska träskruven. Med den träskruven får du ett starkare montage, och mindre risk för sprickbildning vid skruvning.

Hur tätt mellan reglar trall?

Normalt CC-avstånd mellan reglarna är 600mm, men med en tunnare trall (22mm) kan du behöva gå ner på CC-mått 400mm och motsvarande med en tjockare trall (34mm), går det oftast bra att öka CC-avståndet upp till 800mm. Fäst alla reglar i betongplintarna och skruva ihop med varandra.

Hur långt ska det vara mellan reglarna på en altan?

Mellan bärlinorna sätts reglar med ett centrumavstånd av 600 mm. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna. Reglarna fästs i bärlinorna genom skråskruvning eller med balkskor. Regeln ska inte ligga i botten på balkskon.

Hur mycket ska frisen sticka ut?

Börja lägg ut trallbrädorna och skruva två skruvar i centrum av varje skruvregel i bjälklaget. Använd vinkelhake eller tumstock för att få en lagom distans mellan trallbrädorna. Trallbrädorna ska gärna sticka ut cirka 5–10 cm på varje sida.

Vilken skruv till Altanstomme?

Rostfri (syrafast A4) används i utsatta miljöer – pooler, på västkusten och när du räknar med att ha stora svängningar i konstruktionen (t. ex. väldigt stora altaner eller på höga stolpar) då den rostfria skruven är mjukare än en vanlig stålskruv.

Hur regla upp för altan?

Hur får man trallen rak?

Ett bra tips för att få till en rak trall är att hela tiden utgå ifrån tre brädor. Använd bladet till en morakniv som distans mellan brädorna och se till att de ligger rakt. Skruva fast den första brädan, låt den andra ligga löst och skruva sedan i den tredje brädan.

Share this post