Frågor

Nar betalar man vid kop av nyproduktion?

När betalar man vid köp av nyproduktion?

Vanligtvis behöver du betala handpenning, det vill säga en förskottsbetalning, några dagar efter att du skrivit upplåtelseavtal för din nya bostadsrätt. Vi kan hjälpa dig med ett handpenningslån som du betalar tillbaka på den dag du får tillträde till bostaden. Handpenningen brukar vara tio procent av bostadens pris.

https://www.youtube.com/watch?v=cubzh-dRGB0

Hur skiljer sig köp av en bostad som håller på att byggas från vanligt bostadsköp?

-Vid nyproduktion gäller fast pris, till skillnad från successionsbostäder där budgivning är det vanliga. Man får därför mer trygghet i att man på förhand vet hur mycket man kommer få betala för lägenheten. – Man får en väldigt ny och fräsch bostad eftersom ingen har bott där tidigare.

När ska handpenning betalas vid köp av hus?

Handpenning är en förskottsbetalning på 10 procent av bostadens pris som du betalar direkt när du skrivit kontraktet med mäklaren. Det är en säkerhet för att du ska köpa bostaden. De resterande 5 procent av kontantinsatsen betalar du när du får tillträde till bostaden.

När skrivs förhandsavtal?

Förhandsavtalet skrivs i regel långt innan själva inflyttningsdagen och är ett avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen som säger att du kommer att skriva ett upplåtelseavtal med föreningen.

När tecknas förhandsavtal?

Ett förhandsavtal är ett avtal som tecknas mellan bostadsrättsköparen och bostadsrättsföreningen innan bostaden är klar för inflyttning. Bostadsrättsköparen blir genom avtalet skyldig att förvärva bostadsrätten och bostadsrättsföreningen blir skyldig att upplåta bostadsrätten till bostadsrättsköparen.

När får jag handpenningen?

Köparen och säljaren kan komma överens om att köparen ska betala en handpenning vid köpet. En köpare blir ofta inte ägare till den nya bostaden förrän en tid efter kontraktsskrivningen. Mäklaren bör då göra vad hen kan för att en handpenning ska betalas av köparen.

Share this post