Blogga

Vad ar ett bra bostadsomrade?

Vad är ett bra bostadsområde?

En del av tryggheten handlar om att alla ska känna igen sig, och inte minst hitta i sitt eget område. Alla gatuadresser och trappuppgångar ska vara tydligt märkta med namn och nummer. Namn på alla som bor i huset ska finnas väl synligt och vara uppdaterat.

Vart vill folk bo?

Lägenhet i storstad är förstahandsvalet för 12 procent av hushållen, medan knappt var tionde väljer att bo i en lägenhet i en mellanstor stad. Drömmarna om ett liv på landet är däremot långt från verkligheten för många. Uppemot 50 procent fler vill bo på landet jämfört med hur många som bor där enligt Kantar Sifo.

Hur vill svenskar bo?

75 procent av svenskarna vill bo i villa, radhus eller kedjehus. 21 procent av svenskarna föredrar att bo i lägenhet. I storstadsområdena vill sju av tio bo i enfamiljshus, samtidigt som endast var tredje invånare faktiskt gör det i dag.

Hur vill människor bo?

”Det finns en stark vilja att utnyttja mindre resurser och att leva mer hållbart. Delningsekonomin kommer att synas i våra boenden framöver. Både i staden och på landsbyggden. Allt fler unga lockas till den kollektiva boendeformen och de vill gärna bo med människor som delar deras intressen.”

Är Hyllie ett bra område?

Stadsdelen Hyllie utvecklas för fullt. Här ligger Malmö Arena. Västra hamnen, tidigare ett industriområde, hör idag till de mest attraktiva områdena i Malmö.

Vilka delar i Uppsala ska man inte bo i?

Det senaste åren har en viss geografisk förflyttning av våldet skett i Uppsala, från det så kallat utsatta området Gottsunda mot stadsdelar som Gränby och det intilliggande Kvarngärdet. Jale Poljarevius vid Uppsalapolisen bekräftar att skjutningarna inte längre bara är koncentrerade till utsatta områden.

Vilka boendeformer finns det i Sverige?

Upplåtelseformer och boendeformer i Sverige

  • Hyresrätt.
  • Bostadsrätt.
  • Kooperativ hyresrätt.
  • Äganderätt – både i småhus och flerbostadshus.

Hur vill man bo i framtiden?

Trygghet är viktigast när svenskarna får välja hur de vill bo om tio år? Det visar Skanskas rapport Bopanelen 2030. Trygghet är något som kommer prägla våra bostäder till stor del i framtiden. Det visar sig nämligen att den allra viktigaste faktorn vid val av bostad om tio år är att bostaden ligger i ett tryggt område.

Hur vill vi bo i framtiden?

I framtidens boende spelar bra standard och service en ännu större roll. Moderna, tekniska lösningar – som appar och AI – ser till att vardagslunken blir både smidig och rolig. Mindre boyta gör också att rum som förr hade ett givet syfte istället är anpassade för flexibla lösningar och olika aktiviteter.

Hur är det att bo i Hyllie?

Hyllie är ett mycket attraktivt område med sina utmärkta kommunikationsmöjligheter och sitt breda utbud av handel, kommunal service och gröna områden, säger Christina Andréasson, sektionschef för exploateringsenheten på Malmö stad.

Är det värt att bo i hyresrätt?

Att bo i hyresrätt har en rad fördelar – som att du kan lämna över jobbiga uppgifter på hyresvärden, du behöver inte ha massa pengar för att få tak över huvudet och du är mer mobil än om du bott i bostadsrätt. Dessutom kan man säga att de som har bostadsrätt tjänar på att du bor i hyresrätt.

Hur kan man skapa ett trivsamt bostadsområde?

Under en trygghetsvandring går ni tillsammans runt i bostadsom- rådet och tittar på vilka platser som känns otrygga och hur de kan förändras. Man kan också gå till platser som känns trygga, och diskutera varför de upplevs så. Genom att delta i en trygghetsvandring kan du bidra till att göra ditt närområde tryggare.

Varför bo i hyresrätt?

Grundtanken med hyreslägenheter är att alla ska ha råd att bo. Bostaden är ofta det största åtagandet vi har i livet, men i en hyresrätt kan du känna dig trygg med hyror reglerade av lagar och regler. Hyran täcker även alla omkostnader; värme, slitage och skötsel på bostaden.

Vilka för och nackdelar finns det med att bo i hyresrätt?

Hyresrätter ger dig som boende en större frihet än att bo i t. ex. bostadsrätter eller villor….Nackdelar med att bo i hyresrätt

  • Begränsade renoveringsmöjligheter. Du får ofta byta tapeter eller måla om, men får sällan göra större ingrepp i bostaden.
  • Värdeökning av fastigheten.
  • Mindre inflytande.
  • Ansvar mot hyresvärden.

Vad är fördelar nackdelar med hyresrätt?

Hyresrätter ger dig som boende en större frihet än att bo i t….Nackdelar med att bo i hyresrätt

  • Begränsade renoveringsmöjligheter. Du får ofta byta tapeter eller måla om, men får sällan göra större ingrepp i bostaden.
  • Värdeökning av fastigheten.
  • Mindre inflytande.
  • Ansvar mot hyresvärden.

Hur är Hyllie?

Här byggs ett nytt centrumområde med betydelse för tillväxten i både Malmö och Öresundsregionen. Fullt utbyggt beräknas Hyllie centrum ha ca 9 000 bostäder och lika många arbetsplatser. Vid Hyllie stationstorg, hjärtat i området, ligger station Hyllie som öppnade den 12 december 2010 då Citytunneln invigdes.

Vad är viktigast att förbättra där du bor?

Utebelysning och buskage Ljusa och väl upplysta gator och kvarter bidrar till att det känns tryggt att promenera hem från bussen, parkeringen eller cykelförrådet. Be hyresvärden klippa buskar och träd för att öka känslan av trygghet.

Hur är det att bo på Möllan?

De älskar närheten till torgets sprudlande atmosfär och köper allt som oftast hem frukt och grönsaker härifrån. Det bästa med Möllevången är det stora utbudet av restauranger, roliga matbutiker, biografen Panora och konstgallerier, menar paret. »Det är härligt med en levande stadsdel.

Vad är Boendereferens?

Boendereferens. Boendereferens från tidigare hyresvärd. En boendereferens innebär att en hyresvärd skriftligt eller muntligt visar att du varit en skötsam hyresgäst som har betalt hyra i tid och tagit hand om bostaden. Ta kontakt med din senaste hyresvärd och fråga om boendereferens.

Vad ska man säga när man ringer hyresvärd?

Ett plus är också om du känner till värden ytterligare och kan hänvisa till andra bra egenskaper hos värden som gör att du vill bo just hos denne. Det som är riktigt intressant är ju hur du ska betala för dig. Det viktigaste för en hyresvärd är att du kan visa att du kommer att kunna betala hyran.

Hur kan man öka tryggheten?

Hög sysselsättning, bra skolor och en generell välfärd lägger grunden för ett tryggt samhälle. Kvinnor och män ska känna sig trygga och kunna röra sig fritt i alla delar av samhället.

Vart vill man bo i Skåne?

Här är fem städer att välja på till resplanen.

  1. Malmö Malmö är en stad full av energi, mångfald och gröna parker.
  2. Lund. Lund är en livlig stad full av kontraster.
  3. Helsingborg. Skånes näst största stad bjuder på en blandning av storstad och charmig småstadsidyll.
  4. Ystad.
  5. Kristianstad.

Hyllie är ett av Malmös stora exploateringsområden och Malmös andra stadskärna, med en tät och blandad stadsbebyggelse. Hyllie är attraktivt för företags- och kontorsetableringar, inte minst tack vare sina goda kommunikationer med bland annat Kastrup som man når på 12 minuter.

Share this post