Ny

Vilken molntjanst ska jag valja?

Vilken molntjänst ska jag välja?

Hitta rätt molntjänst för dig

  • Dropbox. Enkel att använda och med detta verktyg kan du dessutom få tillbaka raderade filer och återställa ändrade filer till tidigare version.
  • Google Photos. Här kan du ladda upp foton och videofilmer kostnadsfritt upp till 15 GB.
  • Flickr.
  • Amazone Photos.
  • Apple Icloud.
  • Microsoft Onedrive.

Hur spara bilder i molnet?

Idrive Photos-appen finns till Ios och Android och den laddar upp dina bilder och filmer till molnet. Gränssnittet visar dina bilder, lokalt och online med en markering så att du ser vilka som backats upp och vilka som är på väg att göra det. I övrigt är det inte så mycket mer att upptäcka i appen.

Hur spara bilder säkert?

Det finns flera molntjänster där du kan spara bilder, till exempel Dropbox, Google Drive och Microsoft One Drive. Även jottacloud och code24.com/crashplan är vanliga. Kontot på molntjänsten kan synkas med datorn, eller med din externa bildhårddisk, så att alla bilder automatiskt laddas upp i molnet.

Vilket lagringsutrymme är bäst?

Bästa molnlagring 2022. IDrive är en veteran vad gäller molnlagring och levererar massor av lagring online för ett otroligt litet pris. Du får 5 TB för 30 kronor ($3,48) under det första året och får även stöd för ett obegränsat antal enheter och ett omfattande filversioneringssystemet finns också.

Hur man förstör en hårddisk?

Om du vill förstöra hårddisken Ett lågpraktiskt och kraftfullt sätt att förstöra en hårddisk är att använda en hammare. När det gäller en hårddisk (med roterande disk), var särskilt försiktig med att förstöra själva disken. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att öppna hårddisken.

Har molntjänster program på datorn?

Det finns många olika typer av molntjänster. Vanligen behöver användaren inte särskilt kraftfulla datorer eller annan programvara än operativsystem, webbläsare och en uppsättning program som körs via webbläsaren (t. ex. tolk för java och flash).

Hur säkert är molntjänster?

Risker med molntjänster Det är leverantören av molntjänsten som kontrollerar IT-utrustningen som hanterar och lagrar din information. Det innebär en risk för att leverantören med personal och eventuella underleverantörer kan ta del av den.

Vilken molntjänst är säkrast?

Vi rekommenderar Microsoft OneDrive för er som har behov av en trygg och pålitlig molntjänst. Vill man köra Microsoft Office, Teams, med mera så passar så klart Microsofts egna molntjänst bra, då man enkelt får tillgång till sina filer från dessa program.

Var sparar man bäst foton?

Vad är bra med Dropbox?

Installera Dropbox på alla dina enheter Den stora fördelen med molntjänster som Dropbox är att du får åtkomst till dina viktiga filer precis överallt. Dropbox har klienter för Windows och Mac, fungerar med både Android och iOS samt kan användas i webbläsaren.

Google Drive Google Drive är det naturliga valet för många Androidanvändare eftersom tjänsten är integrerad redan från början, men den som använder någon annan plattform kan också lockas av det generösa lagringsutrymmet.

Hur för man över bilder till molnet?

Har du exempelvis en Iphone väljer du App Store och söker efter Dropbox, har du en Androidmobil väljer du Android Market och söker efter den. 2. Ladda ner appen. När du hittat rätt app laddar du ner och startar den….

  1. Gränssnittet.
  2. Uppladdningskvalitet.
  3. Skapa nya mappar.
  4. Ladda upp bilder.

Vad är skillnaden på Drive och OneDrive?

Onedrive är lite trevligare men föredrar Google Drive-appen. Samma gäller på webläsaren. Utrymmet man får på köpet på Onedrive räcker för dokument, men föredrar Google Drive + Quickoffice på mobilerna, så alla dokument hamnar ändå på Drive.

Vad kostar det att lagra i molnet?

Många molntjänster går att prova gratis, men har även företagspaket från någonstans runt hundralappen och strax under tusen kronor. Därutöver tillkommer kostnader för alla tänkbara tillval du kan göra, allt ifrån tjänster, till CPU eller lagringsutrymme på molnet.

Är iCloud och OneDrive samma sak?

Googles konkurrent Microsoft erbjuder också ett paket med molntjänster. Microsofts variant heter OneDrive. Apple har ett motsvarande system som heter iCloud. Det funkar utmärkt för Iphone, Ipad och Mac-datorer.

Måste man ha Dropbox?

Du kan dela filer med vem som helst, även personer utan Dropbox-konton, genom att dela en länk till valfri fil eller mapp. Du kan skicka en delad länk via mejl, Facebook, Twitter, snabbmeddelande, sociala nätverk, var som helst ifrån.

Vad kostar det att ha Dropbox?

Konton i Dropbox Basic har 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme. Våra uppgraderade personliga planer har mer lagringsutrymme: från 2 TB för ett Dropbox Plus- eller Dropbox Family-konto, 3 TB för ett Dropbox Professional-konto, eller 5 TB för ett Dropbox Business-konto.

Share this post