Blogga

Nar ar elen billigast Bixia?

När är elen billigast Bixia?

Samtidigt har 2021 bjudit på extremt höga priser – högsta noteringen hittills kom 21 december då dygnspriset låg på 319 öre per kWh. – De negativa priserna har inträffat när det blåst mycket, framförallt i Tyskland som har så mycket vindkraft. Då har vi i Norden importerat billig el.

Är det värt att byta elavtal?

Att byta elavtal kan verkligen löna sig. Det går till så här – du får själv avgöra om det känns krångligt! Börja med att kolla vad du har för elavtal idag och om du har någon bindningstid kvar. Ta gärna fram en faktura från ditt nuvarande elhandelsföretag.

Vilken tid på dygnet är el billigast?

Prissänkningen inleds ofta runt 22 på kvällen och höjs sedan successivt från 05.30 på morgonen. De generellt sett allra billigaste timmarna utnyttjar du mellan 02 och 04 på natten.

Vad kostar elen idag Bixia?

Elpriset just nu ligger på omkring 52 öre per kWh och snittet för januari beräknas hamna på cirka 46 öre per kWh, vilket är nästan dubbelt så högt som samma period förra året. Samtidigt är elanvändningen i landet hög till följd av det kyliga vädret.

När är det bäst att byta elavtal?

För den som idag har rörligt elavtal men funderar på att byta kan det vara läge att passa på nu i mars månad. Enligt en undersökning från 2019, utförd av Sweco på uppdrag av Villaägarna, har det nämligen visat sig att mars varit den bästa månaden att binda sitt elavtal på under de senaste 14 åren.

Har du rätt till uppsägningstid?

Under uppsägningstiden är du skyldig att arbeta som vanligt och du har rätt till bibehållna anställningsvillkor. Upptäcker du att din uppsägningstid sträcker sig förbi det datum du ska börja en ny anställning, kan du försöka komma överens med din arbetsgivare att få sluta tidigare. Men det är inget du har rätt till.

Hur lång är uppsägningstiden på din arbetsplats?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal, har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid. Läs mer om uppsägningstid när du säger upp dig från en tillsvidareanställning.

Kan du säga upp dig själv under uppsägningstiden?

Egen uppsägning – att säga upp sig själv. Om du vill byta jobb eller göra något annat, måste du säga upp dig själv. Under din uppsägningstid. Under uppsägningstiden är du skyldig att arbeta som vanligt och du har rätt till bibehållna anställningsvillkor.

Kan du kräva längre uppsägningstid?

Arbetstagaren har däremot rätt att kräva en längre uppsägningstid. Om du har varit anställd mer än två år men mindre än fyra år kan du exempelvis kräva två månaders uppsägningstid. Ju längre du har varit anställd, desto längre uppsägningstid kan du kräva. Du måste inte nyttja hela uppsägningstiden men möjligheten finns där.

Share this post