Populära

Vem utser rekonstruktor?

Vem utser rekonstruktör?

2. Tingsrätten beslutar om företagsrekonstruktion. När tingsrätten beslutar om rekonstruktion utser rätten en rekonstruktör med uppdrag att undersöka om verksamheten helt eller delvis kan fortsätta och hur detta i så fall kan ske.

Hur lång tid tar en företagsrekonstruktion?

En företagsrekonstruktion pågår i tre månader. Därefter kan företaget begära förlängning med tre månader i taget, till högst ett år, om inte ackordsförhandling ska ske.

Vad är en Borgenärsförteckning?

en borgenärsförteckning. en redogörelse för hur företaget avser att verksamheten ska bedrivas i fortsättningen och hur en uppgörelse ska nås med borgenärerna. ett förslag till rekonstruktör samt relevanta uppgifter om personens lämplighet för uppdraget.

Vad gäller för statlig lönegaranti?

Lönegarantin gäller lön som har tjänats in tre månader bakåt i tiden från dagen för konkursansökan. Om din arbetsgivare går omkull den 1 maj omfattar garantin lön som tjänats in efter den 1 februari. Garantin gäller även tiden mellan konkursansökan och konkursen samt under uppsägningstiden.

Hur går en företagsrekonstruktion till?

När ett företag har betalningssvårigheter kan Tingsrätten besluta om företagsrekonstruktion där de utser en rekonstruktör som går igenom verksamheten i det företag som håller på att gå i konkurs. Rekonstruktören undersöker då om verksamheten helt eller delvis kan fortsätta och i så fall hur det skulle kunna ske.

Hur fungerar företagsrekonstruktion?

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för företag som har ekonomiska problem, men möjlighet att på sikt överleva. Företaget skyddas mot konkurs och utmätning för att få möjlighet att ombilda och återuppbygga sin verksamhet.

Tingsrätten utser en rekonstruktör När tingsrätten meddelar ett beslut om företagsrekonstruktion utser den samtidigt en rekonstruktör. Beslutet kan överklagas av borgenärerna (4 kap.

Share this post